Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht 08-06-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Diefstal

MIJDRECHT- Op maandagavond werd een inbraak gepleegd in een winkel. Omstreeks 01.50 uur werd door middel van bakstenen een ruit vernield van een winkel gelegen aan het Hofland. Toen de verdachten binnen waren gingen ze er vervolgens vandoor met o.a. een drietal flatscreens.

De politie heeft de zaak in onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen; 0900-8844.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT/ OUDEWATER- Op het Hofland en de Dorpsstraat werd van 13.00 tot 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het rijden zonder autogordel, niet kunnen tonen rijbewijs en het hebben van een verlopen APK.

Op de Utrechtsestraatweg werd tussen 16.00 en 17.00 uur gecontroleerd. Hier kregen 14 automobilisten een bekeuring omdat ze autogordel niet droegen.

Val fiets

MAARSSEN- Op maandagmiddag raakte een fietser gewond na een val.

Omstreeks 16.40 uur fietste een 17-jarige jongen uit Maarssen over het Zebraspoor. Door onbekende oorzaak kwam de jongen ten val en kwam hard op het wegdek terecht. Politie en ambulance werden gewaarschuwd. Gezien de aard van het letsel besloot het ambulancepersoneel bijstand te vragen van de traumahelicopter. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij in ieder geval een gebroken pols heeft opgelopen en verschillende andere verwonden over het gehele lichaam. Omdat de traumahelicopter veilig moest landen in de buurt werd de omgeving vrijgemaakt van passanten.

Veel publiek moest op veilige afstand worden gehouden. Een 15-jarige uit Maarssen luisterde niet naar de aanwijzingen van agenten en werd, nadat hij enig verzet had gepleegd, aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Gewond

HARMELEN- Op maandagmiddag raakte een bromfietser na een val gewond.

Omstreeks 12.00 uur reed een 21-jarige bromfietser uit Utrecht over de Breudijk. Een automobilist, 56-jaar uit Harmelen, kwam uit een uitrit en een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte gewond, vermoedelijk beenbreuk, en werd vervoerd naar het ziekenhuis.