NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Inschrijving Complimenten 2004 mogelijk tot 30 juni

4)12.500 euro voor het beste vrijwilligersprojectInschrijving Complimenten 2004 mogelijk tot 30 juni!

Projecten, gemeenten en bedrijven kunnen zich nog tot 30 juni a.s. inschrijven voor Het Nationale Compliment, Het GemeentenCompliment en Het OndernemersCompliment. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt deze belangrijke vrijwilligersprijzen op 7 december a.s. uit tijdens de Internationale Vrijwilligersdag. De drie Complimenten worden in samenwerking met de Rabobank, de Commissie Vrijwilligersbeleid en Samenleving & Bedrijf
georganiseerd om projecten, gemeenten en bedrijven te belonen voor hun inspanningen voor het vrijwilligerswerk en hen te stimuleren initiatiefrijk te blijven.

Het Nationale Compliment is dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten. De drie beste projecten winnen resp. 12.500 euro, 7.500 euro en
12)5.000 euro. Het GemeentenCompliment wordt uitgereikt aan de gemeente met het meest actieve vrijwilligerswerkbeleid. Het OndernemersCompliment gaat naar het bedrijf met het beste initiatief op het gebied van werknemersvrijwilligerswerk.

Thema 2004:'Meerwaarde! Wat levert vrijwillige inzet u op?' Bij de beoordeling van de inschrijvingen wordt behalve naar algemene criteria, ook gekeken of er aansluiting is bij het thema 'MeerWaarde! Wat levert vrijwillige inzet u op?' Dat (ondersteuning van) vrijwilligerswerk waardevol is voor de samenleving is bekend. Echter, het levert een project, gemeente of bedrijf vaak ook wat op. De deelnemers wordt gevraagd deze meerwaarde voor hun project of organisatie te beschrijven.

Inschrijven
Inschrijven voor de Complimenten kan tot 30 juni. Gemeenten en bedrijven kunnen ook worden voorgedragen door anderen, bijvoorbeeld door plaatselijke vrijwilligersorganisaties. Een inschrijfformulier is verkrijgbaar bij Vereniging NOV, 030 750 90 95 of algemeen@nov.nl. Digitaal inschrijven is mogelijk via www.nov.nl.

Vereniging NOV
Vereniging NOV is dé brancheorganisatie van en voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Ruim 350 vrijwilligersorganisaties zijn lid. Vereniging NOV kent het veld door en door en beschikt over een uitgebreid netwerk. Ze behartigt de belangen van vrijwilligersorganisaties en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. Als woordvoerder en lobbyist komt de vereniging op voor de positie van het vrijwilligerswerk in de samenleving.