Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juni 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Te snel, rijbewijs kwijt

Twee automobilisten rijden te hard, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Maandag 7 juni werden in de loop van de ochtend een tweetal automobilisten op de A 35 in Enschede gecontroleerd. Geconstateerd was dat de snelheid waarmee ze reden ruim boven de toegestane 100 km lag. Beiden werden aangehouden en konden hun rijbewijs inleveren. Bij een 35 jr. man uit Borne werd een snelheid van 159 km geconstateerd en bij een 20 jr. Enschedeer, 155 km. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-070095 / 04-070113)

Aanhouding na diefstal

Na onderzoek man aangehouden op verdenking diefstal gereedschappen

Enschede

Maandag 7 juni werd op last en met toestemming van de officier van justitie een 32 jr. Enschedeer aangehouden. Op 4 maart jl. was aangifte gedaan van diefstal van diverse gereedschappen vanaf een bouwterrein aan de Argusvlinder in Enschede. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd de 32 jr. aangehouden. In een eerste verhoor bekende hij al diverse diefstallen vanaf bouwplaatsen. Hij is in de loop van de maandag in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-027263)

Aanhouding na vernieling

Vrouw aangehouden die ruit van winkel vernield

Enschede

Dinsdagmorgen 8 juni om ongeveer 00.40 uur werd gemeld dat bij een winkel aan de GJ van Heekstraat een ruit van de toegangsdeur was vernield. Op aanwijzen van een getuige werd in de omgeving een 30 jr. Almelose aangehouden die de ruit had vernield. Zij bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd en werd aan het bureau dan ook in eerste instantie in een dronkenmanscel opgesloten. Voor dit gedaan kon worden bedreigde en beledigde zij de politiemensen. Na ontnuchterd te zijn wordt ze in de loop van dinsdag afgehoord. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 04-070495)

Aanrijding met letsel

Fietser rijdt tegen auto aan, sleutelbeenbreuk is het gevolg

Oldenzaal

Maandagmiddag 7 juni omstreeks 16.40 uur vond op de Ossenmaatstraat in Oldenzaal een aanrijding plaats tussen een 51 jr. bestuurder van een fiets met hulpmotor uit Oldenzaal en een 58 jr. automobiliste uit Beuningen. De 51 jr. wilde vanaf het fietspad van de Ossenmaat, de oprit van de N342 oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 58 jr. automobiliste die de oprit opging. Een aanrijding was het gevolg ende 51 jr. werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar en sleutelbeenbreuk werd geconstateerd. (bps: 04-070360)

Aanhouding na plegen ontucht

Man aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met een minderjarige

Oldenzaal

Maandag 7 juni werd een 20 jr. Oldenzaler aangehouden die ervan wordt verdacht ontucht te hebben gepleegd met een thans 12 jr. meisje, ook uit Oldenzaal. Eind december 2003 was door de moeder van het meisje aangifte gedaan en is het onderzoek gestart. Naar aanleiding hiervan werd de 20 jr. maandag aangehouden en later op de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 03-165994)

Politie Twente