Gemeente Oirschot



Jaarplan jongerenopbouwwerk 2004

Jongerencentrum Ramblaz Tijdens de vergadering van de commissie Welzijn, Sociale Zaken en Onderwijs op 1 juni 2004, presenteerde jongerenopbouwwerkster Ilse Velthuizen haar jaarplan voor dit jaar. In het plan beschrijft ze de projecten die ze zal oppakken, de doelstellingen en de beoogde resultaten daarvan. De commissie reageerde positief op de gepresenteerde plannen.

Het jaarplan is gebaseerd op de gemeentelijke nota Samenhangend Jeugdbeleid 2002-2005. Natuurlijk zijn niet alle gemeentelijke plannen binnen een jaar te realiseren, maar het plan voor dit jaar is zeker een goede start. Zo zal er in 2004 gewerkt worden aan de contacten met de jongeren zelf, op de hangplekken of via verenigingen. Ook met de moeilijker bereikbare, ongeorganiseerde jeugd moet contact gelegd worden; een idee is bijvoorbeeld om voor deze jeugd een maandelijkse disco te organiseren.
Een belangrijk onderdeel van het jaarplan is natuurlijk ook het jongerencentrum. Natuurlijk moet er de nodige ondersteuning voor de Ramblaz in Oirschot zijn, bijvoorbeeld bij het beheer van het centrum en bij het zoeken naar vrijwilligers. Bovendien zal de jongerenwerkster de mogelijkheden en knelpunten inventariseren om een accommodatie in de Beerzen te realiseren voor de jeugd tot 16 jaar. Ook de participatie van jongeren is een punt van aandacht. Zo zal er een interactieve jongerenwebsite komen met allerlei nuttige en interessante informatie. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van een jongerenpanel: een platform waarin jongeren van 13 tot 20 jaar hun meningen en wensen kenbaar kunnen maken aan de gemeente.