Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

HotSMS introduceert de Previewer: de eerste catalogus op je mobiel

Gratis kijken en luisteren, met 1 handeling bestellen en op je mobiel ontvangen.

Amsterdam, 8 juni 2004 HotSMS introduceert de Previewer. Een catalogus met mobiele content die je eenmalig op je mobiele telefoon download. Vervolgens kun je gratis en onbeperkt de content beluisteren en bekijken op je telefoon, op elk moment en elke locatie. Pas als je de content daadwerkelijk bestelt, vindt betaling plaats via premium SMS berichten. De catalogus bevat ruime overzichten logo s, ringtones, plaatjes en games. De HotSMS Previewer maakt gebruik van technologie die het Finse bedrijf Animoi heeft ontwikkeld.

Hoe werkt de Previewer

Je kan de Previewer gratis opvragen door een SMS te sturen met PRE naar 4411. Vervolgens ontvang je per SMS een downloadlink op je telefoon. Je download de Previewer en slaat hem op op je mobiele telefoon. Je kan nu gratis en onbeperkt ringtones beluisteren, logo s, plaatjes en games bekijken. Je hebt hiervoor dus geen verbinding nodig via bijvoorbeeld GPRS. Alle content staat al op je mobiele telefoon. Met één druk op de knop bestel je bijvoorbeeld een ringtone. Je telefoon stuurt een SMS uit om de content op te vragen. Pas bij het ontvangen van de content betaalt de gebruiker door middel van premium SMS berichten.

Als er updates zijn van de content ontvang je een nieuwe link om de geupdate versie van de Previewer te downloaden. De Previewer is daarmee zeer geschikt om aan de actualiteit gerelateerde content direct aan te bieden. Zo leveren het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen de komende zomer mooie content die direct op de Previewer beschikbaar kan worden gemaakt.

In eerste instantie is de Previewer alleen geschikt voor Nokia toestellen in de series 30, 40 en 60. Op termijn zullen ook andere toestellen worden toegevoegd.

Mogelijkheden in de toekomst

De techniek achter de Previewer maakt het mogelijk om vrijwel elke dienst eenmalig op je telefoon te downloaden en (gratis) op je gemak te kunnen bekijken, beluisteren of proberen. Je zou bijvoorbeeld de nieuwste CD van George Michael kunnen downloaden op je telefoon met korte samples. Je kan dan de CD rustig luisteren en eventueel direct bestellen. In combinatie met een mobiele betaalmethode kun je direct afrekenen. Maar ook een verkooporganisatie kan haar productportfolio mobiel beschikbar maken.

Meer informatie

Meer informatie, voorbeelden van de Previewer en geschikte mobiele toestellen zijn te vinden op www.hotsms.com/previewer.htm.

Over HotSMS

Als één van de grootste onafhankelijke spelers op het gebied van mobiele berichtgeving in Europa, houden we ons bezig met SMS-vertising en Direct (Mobile) Marketing (onder andere via 750.000 geregistreerde gebruikers op HotSMS.com) en het ontwikkelen en faciliteren van mobile marketing concepten en applicaties.

Meer informatie: www.hotsmscorp.com.

Over Animoi

Animoi is een onafhankelijke software ontwikkelaar van interactieve en multimediale applicaties en content. Animoi ontwikkelt en licenceert software voor het bouwen van op J2ME gebaseerde mobiele toepassingen. Meer info: www.animoi.com.


- EINDE -