Gemeente Maassluis

Persberichten

8-6-2004

Ontwerpplannen multifunctionele accommodaties in inspraak

Bij de gemeente Maassluis zijn twee ontwerpplannen ingediend voor zogenaamde MultiFunctionele Accommodaties (MFAs). De MFA Oost is gepland aan de Vincent van Goghlaan, waar nu de Prinses Christinaschool staat. De MFA West is ontworpen in het kader van de herontwikkeling van de Burgemeesterswijk en komt aan de Lijsterlaan ongeveer ter hoogte van de Dr. Jan Schoutenlaan. In de periode van 7 juni tot 5 juli 2004 liggen beide ontwerpplannen ter inzage en kan iedereen er op reageren.

MFA Oost (Vincent van Goghlaan)
Topos architecten heeft voor de locatie aan de Vincent van Goghlaan in de Sluispolder-Oost een ontwerpplan ingediend voor een zogenaamde brede school, waarin onder andere een basisschool, een gymlokaal, een kinderopvang, een wijkvoorziening en een zorgvoorziening zijn opgenomen. Het gebouw moet ongeveer komen op de plaats waar nu de Prinses Christinaschool staat.
Het ontwerpplan voldoet niet helemaal aan de bebouwingsvoorschriften die in het geldende bestemmingsplan Sluispolder staan. Het MFA-gebouw is hoger en ook de in het bestemmingsplan genoemde maximale bebouwingspercentage wordt overschreden. Op vrijwel de gehele locatie wordt in het ontwerpplan een hoogte van twee bouwlagen aangehouden. Ter hoogte van de gymzaal is het gebouw hoger. Er blijft voldoende ruimte over om rondom het plein een groene rand aan te leggen en het zicht op de Prinses Julianalaan en de molen te behouden. In het plan is opgenomen dat het dak van het gebouw, waar de bewoners uit de omliggende flats op uitkijken, een grasdak zal zijn.

Inspraakavond MFA Oost
Op dinsdag 22 juni 2004 wordt om 20.00 uur een inspraakavond over het ontwerpplan voor de MFA Oost georganiseerd in de Prinses Christinaschool, locatie Oorsprong, aan de Vincent van Goghlaan 2. Tijdens deze bijeenkomst zal het ontwerpplan worden gepresenteerd, en kunnen aanwezigen een inspraakreactie geven.

MFA West (Burgemeesterswijk)
De Ontwikkelingscombinatie Burgemeesterswijk heeft een eveneens door Topos architecten ontworpen plan ingediend voor de MultiFunctionele Accommodatie (MFA) West. Deze MFA bestaat uit een zogenaamde brede school, appartementen en eengezinswoningen. Op dit moment zijn basisschool De Westhoek, de Stichting Kinderopvang Maassluis, de Thuiszorg en de GGD in beeld als deelnemers in de MFA. De aan de MFA gekoppelde appartementen en eengezinswoningen bieden een woonmilieu voor ouderen en mensen die houden van een levendige woonomgeving. Het gebouw is gesitueerd aan een nieuw deel van de Lijsterlaan, dat na realisering van het nieuwe park in de Burgemeesterswijk, van de Dr. Jan Schoutenlaan in de richting van de Kwartellaan loopt. Het ontwerpplan zoals dat nu is ingediend bestrijkt een gebied dat onder twee bestemmingsplannen valt. Het gaat om de bestemmingsplannen West V en Steendijkpoler II. Beide bestemmingsplannen laten de bouw van de MFA West niet toe. Om de bouw van het MFA mogelijk te maken, zal een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) gevolgd moeten worden.

Inspraakavond MFA West
Op donderdag 24 juni 2004 wordt om 20.00 uur een inspraakavond over het ontwerpplan voor de MFA West georganiseerd in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Tijdens deze bijeenkomst zal het ontwerpplan worden gepresenteerd, en kunnen aanwezigen een inspraakreactie geven.

Inspraak
Om de bouw van beide MFAs mogelijk te maken is het nodig vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met de ontwerpplannen en de noodzakelijke vrijstellingsprocedures op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) in gang te zetten.
Dat betekent dat de ontwerpplannen voor de MFA Oost en de MFA West van 7 juni tot 5 juli 2004 ter inzage liggen in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan iedereen mondeling of schriftelijk op de ontwerpplannen reageren in het kader van de gemeentelijke Inspraakverordening. Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd naar het college van b&w, postbus 55, 3140 AB Maassluis. Voor het geven van een mondelinge reactie kan men tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw A. Kroeze van de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis, telefoon 010 - 5931768.