Ingezonden persbericht


Persbericht
Amersfoort, 8 juni 2004

TellMatch monitort KvK-gegevens voor bedrijven

MAASTRICHT - Een nieuwe informatieverstrekker in Nederland, TellMatch, biedt aangesloten ondernemingen de mogelijkheid om bestaande en potentiële zakenrelaties te monitoren, bijvoorbeeld met het oog op hun crediteurenbewaking. Abonnees zijn in staat snel te anticiperen op positieve ontwikkelingen in hun relatiebestand, maar ook op bijvoorbeeld (dreigende) faillissementen. TellMatch is aangesloten op de mutatiedatabase van de Kamer van Koophandel en voorziet hierdoor in betrouwbare, actuele informatie. Alle branches kunnen gebruikmaken van deze nieuwe dienstverlening.

De zeshonderdduizend Nederlandse BV's en NV's die in het handelsregister staan ingeschreven, zijn verplicht hun jaarcijfers te deponeren en onder meer wijzigingen in organisatiestructuur en aandelenkapitaal door te geven", zegt Guido Wintjens van TellMatch. "Wanneer ondernemingen een abonnement afsluiten bij TellMatch kunnen zij een selectie maken van te monitoren zakenrelaties. Zodra één van de geselecteerde relaties een wijziging doorgeeft in de KvK-gegevens, ontvangt de abonnee direct per e-mail een notificatie met de reden ervan. Tot nu toe moest je zelf actief op zoek gaan naar relevante informatie over zakenrelaties, of werd je vaak achteraf geconfronteerd met vervelende berichten over zakelijke partners, zoals faillissementen. Met deze dienst voorzien wij onze abonnees vóóraf van informatie. Op deze manier kunnen financiële risico's tot een minimum gereduceerd worden en kan de omzet zelfs worden vergroot."

Bedrijven kunnen kiezen uit een aantal abonnementen. Die variëren van een light pakket (maximaal vijftig te monitoren bedrijven) tot een tailor made abonnement (naar wens te specificeren). Wanneer een selectie is gemaakt van te volgen bedrijven, voeren abonnees deze in op hun persoonlijke pagina op de website van TellMatch. Geeft een van de geselecteerde bedrijven een wijziging in de KvK-gegevens door, dan ontvangt de abonnee automatisch per e-mail een bericht met de betreffende wijziging. Info: www.tellmatch.com

Noot voor de redactie (