Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 8 juni 2004

(

Alphen aan den Rijn Motorrijder overlijdt na ongeval
Een 28-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is op maandag 7 juni dodelijk verongelukt nadat hij onder een betonblok terechtkwam. Het ongeval gebeurde toen de motorrijder en zijn bijrijdster op de Gnephoek reden en uit een bocht kwamen vanuit de richting van Alphen aan den Rijn ter hoogte van Koudekerk aan den Rijn. Uit tegenovergestelde richting kwam een zwaar transport, een vrachtwagen met oplegger met daarop een betonnen viaductligger van ongeveer 30 meter. Door nog onbekende oorzaak brak de achterkant van de oplegger uit waarna deze doorschoot in de bocht en in de berm terechtkwam. Het betonblok kantelde op het moment dat de motorrijder passeerde. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht. De Alphenaar overleed ter plaatse. Zijn bijrijdster, een Noordwijkse, werd met licht letsel overgebracht naar het LUMC. Twee personen die in een tuin zaten van een woning langs de Gnephoek wisten zich tijdig in veiligheid te stellen.
Het wegtakelen van het betonblok heeft tot laat in de nacht geduurd.Ter plaatse waren diverse eenheden van de politie, de brandweer, GGD en een traumateam van het GHOR. Het bureau slachtofferhulp is ingeschakeld voor een aantal betrokkenen.


Rijnsaterwoude - Politie neemt rijbewijs van onder invloedrijder in

De politie controleerde op dinsdag 8 juni rond 01.45 uur op de Provincialeweg N207 een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Bij deze controle ontdekten de agenten drankgebruik bij de man. Hij werd aangehouden en aan het bureau werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 685 ug/l (limiet 220 ug/l) Het was niet de eerste keer voor de man. In 2000 en in januari van dit jaar werd hij eveneens voor dit feit aangehouden. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


District Rijn- en Veenstreek Radarsnelheidscontroles

In de manad mei zijn er op diverse plaatsen in de gemeenten Nieuwkoop, Ter Aar, Liemeer, Jacobswoude en Alkemade radarsnelheidcontroles gehouden.
Deze controles zijn gehouden binnen en buiten de bebouwde kommen van deze gemeenten
Ook is er gecontroleerd op zogenaamde 60 km wegen.
De controles worden niet aangekondigd en worden op vroege maar ook op latere tijdstippen uitgevoerd met een onopvallende radarauto.
Op de volgende wegen zijn radarsnelheidscontroles uitgevoerd.
Gemeente Nieuwkoop:
Woerdense Verlaat, Milandweg (80 km), Korte Meentweg (50 km).
Noorden, Voorweg (50 km), Simon van Capelweg ( 50 km).
Binnen de gemeente Nieuwkoop zijn op de 50 km wegen 120 foto's gemaakt voor overtredingen van de snelheid, waarbij de hoogste snelheid 84 km/u bedroeg.
Op de 80 km wegen zijn 33 foto's gemaakt van snelheidsovertredingen, de hoogste snelheid bedroeg hier 144 km/u.
Gemeente Ter Aar:
Ter Aar, Oostkanaalweg (50 km). Op deze 50 km weg zijn ruim 200 foto's gemaakt van snelheids-overtredingen, hierbij was de hoogste snelheid 117 km/u.
Gemeente Liemeer.
Zevenhoven, Jonge Zevenhovenseweg (60 km). Op deze weg zijn ruim 100 foto's gemaakt van snelheidsovertredingen, hierbij was de hoogst gemeten snelheid 110 km/u.
Gemeente Jacobswoude:
Leimuiden, Burgemeester Bakhuizenlaan (50 km). Op deze weg ruim 100 foto's van snelheidsovertredingen, de hoogste snelheid was hier 94 km/u.
Woubrugge, Kerkstraat (50 km). Op deze weg zijn ruim 30 foto's gemaakt van snelheidsovertredingen, de hoogste gemeten snelheid was 84 km/u.
Hoogmade, Klaverweijdeweg ( 60 km). Op deze weg zijn 6 foto's gemaakt en de hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.
Gemeente Alkemade.
Roelofarendsveen, Alkemadelaan (50 km). Op deze weg zijn ruim 50 foto's gemaakt van snelheidsovertredingen, de hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/u.
Verder controles blijven volgen waarbij steeds meer ook de 60 km wegen bij betrokken zullen worden.

Gouda - Politie houdt man aan die brand stichtte in eigen woning
De politie hield op dinsdag 8 juni rond 02.20 uur in zijn woning aan de F.W. Reitzstraat een 46-jarige man aan. De man had in zijn woning kranten in brand gestoken om naar zijn zeggen spoken te verdrijven. Toen de politie arriveerde bij de woning stond deze al vol rook. De brandweer ging met perslucht de woning binnen en doofde het vuur. De politie kon vervolgens de zich in de woning bevindende man aanhouden. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --