Stad Utrecht, 10.25 uur

Utrecht 08-06-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie een winkeldief aangehouden op de Churchillaan.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal. Hierbij werd een 32-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een cosmeticaproduct. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Onder invloed in een gestolen auto

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.15 uur reed de politie over de Marnixlaan en zagen een gestolen voertuig rijden. Hierin reed een 32-jarige man uit Utrecht en hij reed via de Laan Van Chartroise de Omloop op. Daar moest hij keren voor wegwerkzaamheden. Vervolgens reed de man via de Anton Geesinkstraat naar de Hogelanden en daarna de Petemoederslaan in en zette daar zijn voertuig stil. Hierdoor kon de politie de man aanhouden. De agenten roken een alcohollucht en lieten hem blazen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had en is meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse wees 580 ug/l uit, waarbij hij en rijverbod kreeg van zes uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het stelen van de auto en het rijden onder invloed. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het stelen van diverse sieraden uit een winkel aan de Rijnkade. Het ging hierbij om een 35-jarige vrouw uit Utrecht en een 34-jarige vrouw uit Utrecht. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

UTRECHT Op maandagavond heeft een bedreiging en mishandeling plaatsgevonden op de Socrateslaan.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Socrateslaan. Hierbij was een buschauffeuse, een 55-jarige vrouw uit Utrecht, mishandeld en bedreigd door een 31-jarige man uit Utrecht. De vrouw gaf een signalement door van de man, waardoor de agenten naar hem op zoek konden gaan. Ze zagen iemand lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 31-jarige Utrechter reageerde erg agressief en wilde zijn naam niet opgeven. Op het moment dat de agenten de man wilde aanhouden rende hij weg in de van de Diezenstraat. Na een korte achtervolging kon de man alsnog worden aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.