VVD EUROPEES PARLEMENT

Maaten roept Eurlings op tot coalitie

PERSBERICHT

Van: Jules Maaten, VVD-lijsttrekker Europese Verkiezingen Aan: Perscontacten

Maaten roept Eurlings op tot coalitie voor Economische Vernieuwing in Europa

Vanavond (8 juni 2004) roept Jules Maaten tijdens de VVD-slotbijeenkomt in Amsterdam Camiel Eurlings op een coalitie te vormen met de liberalen om de komende vijf jaar een Programma van Economische Vernieuwing in Europa uit te voeren.

Jules Maaten: 'Het zou mij niets verbazen als de Europese socialisten en christen-democraten in het Parlement het straks als vanouds op een akkoordje gooien om de baantjes te verdelen. Daarom roep ik bij deze het CDA op om principieel te zijn en onze zijde te kiezen. Zo'n programmatische coalitie van christen-democraten en liberalen, dat zou pas politieke vernieuwing zijn. Europa moet zich richten op zijn kerntaken, zoals het stimuleren van economische groei en het creëren van nieuwe banen.'

In het Programma van Economische Vernieuwing wordt nadruk gelegd op:

1) meer ruimte voor ambitie in ons onderwijs, zodat we weer top-studenten opleiden

2) een flexibelere arbeidsmarkt, zodat de dynamiek terug komt en durf beloond wordt

3) meer concurrentie, zodat we meer kwaliteit voor de beste prijs leveren

4) een einde aan de Brusselse regelneverij: dus ook in Brussel 25% minder regels, Europese wetten moeten maximaal vijf jaar gelden, en er moet een Europees Commissaris komen die politiek verantwoordelijk is voor het verminderen van administratieve lasten.

De VVD slotbijeenkomst vindt op 8 juni plaats in Hotel Arena, s Gravesandestraat 51 in Amsterdam en begint om 20:00 uur. Sprekers zijn Jules Maaten, Jozias van Aartsen en Gerrit Zalm.

Om 19:00 uur zullen Jules Maaten en andere VVD-prominenten voor Hotel Arena een klaagmuur met overbodige regels slopen om aan te geven dat de VVD hier de komende vijf jaar een prioriteit van zal maken.
---

Brussel, 8 juni 2004