VERGOUW PUBLISHING

Strafschopdemocratie: verkiezing waar Nederland naar uitkijkt

Strafschopdemocratie: EK-verkiezing waar Nederland wel naar uitkijkt

Precies een week voor de openingswedstrijd tegen de Duitsers biedt de website Strafschop.nl alle Nederlanders de mogelijkheid luidt en duidelijk hun stem te laten horen. Via de website kan men kiezen welke speler(s) van het Nederlands elftal de strafschoppen van Oranje moeten nemen. Strafschop.nl is een initiatief van Gyuri Vergouw, auteur van De Strafschop, zoektocht naar de ultieme penalty.

Tot op heden zijn de strafschopfavorieten van de Nederlanders:


1. Ruud van Nistelrooij

2. Pierre van Hooijdonk

3. Roy Makaay

4. Raphael van der Vaart

5. Wesley Snijder

Spelers die volgends de Nederlanders absoluut geen strafschop moeten nemen zijn:


1. Michael Reiziger

2. Ronald Waterreus

3. Boudewijn Zenden

4. Giovanni van Bronckhorst

5. Clarence Seedorf

De verkiezing van de website, onder het kopje -Word Bondscoach-, zal het gehele EK online blijven. Ook spelers die niet zijn geselecteerd door Bondscoach Dick Advocaat kunnen gekozen worden. Het zal tenslotte niet de eerste keer zijn dat de beste strafschoppennemer niet wordt opgesteld op het moment supreme.

26)In de afgelopen jaren is de populariteit van met name Kluivert en Frank de Boer gekelderd, aldus Vergouw. Fans kiezen al snel de topscorer of de technische beste speler, maar een strafschop nemen is een specialiteit. Het blijft eeuwig jammer dat dit beslissende onderdeel van het voetbal zo slecht getraind wordt in Nederland. Bondscoach Advocaat is geen uitzondering op deze regel. Ik zie het EK daarom met angst en beven tegemoet, alleen geluk kan ons helpen.

Auteur en adviseur Gyuri Vergouw opende de website www.strafschop.nl in mei 2000 ter promotie van het boek -De Strafschop, zoektocht naar de ultieme penalty-. Het boek werd kort voor het EK 2000 uitgebracht en gaf tal van tips en trucs voor het nemen en/of stoppen van een penalty. Bondscoach Rijkaard en het elftal leggen het boek terzijde en lijden kort daarna een dramatische nederlaag na strafschoppen tegen de Italianen. Oranje mist vijf van de zes strafschoppen en wordt uitgeschakeld voor de finale.

Strafschop.nl is te berieken via www.strafschop.nl of via www.penalty.nl


---


----