Gemeente Heusden


Provincie prijst Heusden vanwege 24-uurs service via digitaal loket Gemeente Heusden winnaar Brabantse eGovernment Award 2004 7-6-2004 De gemeente Heusden is winnaar geworden van de zogeheten Brabantse eGovernment Award 2004. De prijs van de provincie Noord-Brabant, die bestaat uit een kunstwerkje en een geldbedrag van 10.000 euro, werd in het leven geroepen voor de beste ICT- toepassing op het terrein van digitale dienstverlening binnen Brabant. De provincie noemt de gemeente Heusden 'koploper in Brabant als het gaat om de elektronische overheid'. Het bestuur en de directie van de gemeente Heusden zijn zeer verheugd over de toekenning van de award. Ook alle bezoekers van de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen zullen komende week meedelen in de feestvreugde.

Burgemeester H. Willems kreeg de award donderdag op het provinciehuis in Den Bosch uitgereikt door de heer P. van Vught, gedeputeerde voor bestuur en middelen van de provincie Noord-Brabant. Andere genomineerden waren de gemeenten Tilburg, Schijndel, Helmond en Eindhoven. De jury had veel waardering voor de manier waarop inwoners van de gemeente Heusden 24 uur per dag via het digitaal loket zaken kunnen doen met de gemeente. De gemeente Heusden viel volgens de jury vooral op omdat het om meer gaat dan de elektronische buitenkant op het internet. De jury heeft met name waardering voor de wijze waarop de digitale dienstverlening vanuit de organisatie is opgebouwd.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Heusden vanwege haar ICT-toepassingen 'landelijk' in de prijzen valt. In 2002 werd de gemeente tweede op een landelijk congres in Nijkerk bij de toekenning van de Innovatieprijs voor ICT-toepassingen in de publieke sector. In
2003 won de gemeente Heusden een prijs van het bedrijf Pink Roccade die werd toegekend aan projecten met de meest innovatieve ICT-oplossingen. Dit jaar kreeg de gemeente een eervolle vermelding van het vakblad VIP (vakblad voor documentmanagement) voor de manier waarop de gemeente Heusden invulling geeft aan het 'digitale overheidsloket' .

Het bestuur en de directie van de gemeente Heusden zijn zeer verheugd over de toekenning van de award. Zij zien de erkenning van de provincie als extra stimulans om vol enthousiasme door te gaan op de ingeslagen weg. Komende week zal het ook de bezoekers aan de gemeentehuizen niet ontgaan dat Heusden opnieuw in de prijzen is gevallen.