Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 07-06-04

Assen 08-06-2004

Verkeersongeval A37 door metalen voetbaldoel
HOOGEVEEN - Een personenauto van een 47-jarige man uit Meppel raakte maandagmiddag rond 17.00 uur op de A37 zwaar beschadigd. De man reed op de linker rijstrook vanuit Emmen toen er plotseling een metalen voetbaldoel van een trekker met oplegger op de rijbaan viel. De man stuurde naar links om de voetbaldoel te ontwijken en komt uiteindelijk dwars op de weg tot stilstand. De botste vervolgens op de achterzijde van de oplegger. Zowel de bestuurder van de trekker, een 34-jarige man uit Wolvega, als de man uit Meppel bleven ongedeerd.

Automobilist in botsing met wielrenner
VEENOORD - Een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Veenoord kwam maandagavond rond 18.40 uur in botsing met een wielrenner uit Emmen (leeftijd onbekend). De bestuurder van de personenauto reed over de Van Goghstraat en sloeg linksaf de Werkhorststraat in en zag daarbij de wielrenner uit tegengestelde richting over het hoofd. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Hij is in de loop van de avond met enkele schaaf- en snijwonden weer huiswaarts gekeerd.

Politie deelt diverse bekeuringen uit
ASSEN - De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur diverse bekeuringen uitgedeeld aan de M.L. Kingweg. Er werden onder meer bekeuringen uitgeschreven voor: rijden door rood licht (2x), niet dragen van een gordel (8x), niet handsfree bellen (2x), rijden over een doorgetrokken streep (1x), te hoge snelheid op een bromfiets (2x) en het rijden op een onverzekerde bromfiets (1x).

Bromfietser bekeurd wegens het onverzekerd rondrijden PEIZE - Agenten hebben maandagavond rond 23.00 uur een 17-jarige bromfietser bekeurd wegens het rijden op een onverzekerde snorfiets.

Wie heeft de barbecue meegenomen?
MEPPEL - Een onbekende heeft maandagmiddag bij een bedrijf aan het Ruskenstuk een barbecue (3 pits gas) meegenomen. De waarde van de barbecue bedraagt 275,-. De BBQ stond bij de achterdeur nabij de vuilniscontainer. Mogelijk dat iemand dacht dat het een weggooiproduct betrof. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf
ASSEN - Maandagavond rond 23.00 uur is ingebroken in een kantoorruimte aan de Dennenweg. Uit het pand is een flatscreen ontvreemd. Door het raam te vernielen is men binnengekomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in. Namens het bedrijf werd aangifte gedaan.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.