Politie Drenthe

Getuigenoproep: vrouw beroofd van tas

Meppel 08-06-2004

Maandagavond kwam een 75-jarige vrouw uit Meppel rond 22.00 uur overstuur aan het politiebureau. Zij was zojuist beroofd van haar tas. De vrouw fietste op de Mr. W. Doornbosstraat toen een man plotseling haar handtas uit haar fietstas pakte en er mee vandoor ging.

De dief fietste in de richting van de Dirk Jacobstraat, richting de Vledderstraat. De vrouw is de dader eerst nog achterna gefietst, maar moest het op een bepaald moment opgeven. Toen heeft ze de hulp van omstanders ingeschakeld. Een jongeman is op de fiets van de vrouw gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. Vermoedelijk is er nog een tweede redder achterna gereden. De route die men vervolgens heeft gefietst is onduidelijk. In ieder geval is men nog in de buurt van de Timorstraat geweest. Daar zou de verdachte iets hebben weggegooid. Wellicht is dit de tas geweest van de vrouw. Het om een witte, kleine damestas met daarin onder meer sleutels en een portemonnee. Agenten hebben de buurt afgezocht, maar zonder resultaat.

De politie is op zoek naar getuigen, het gaat onder meer om de jongeman die de zoektocht heeft vervolgd en de omstanders die door de vrouw gevraagd zijn te helpen. Ook de vinders van de handtas worden gevraagd contact op te nemen met het bureau in Meppel. Mensen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.Het signalement van de verdachte luidt: een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, leeftijd begin 20, niet brildragend, vermoedelijk rijdend op een opoefiets, de man droeg een lichte jas of t-shirt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.