Ingezonden persbericht


Persbericht

Checkpoint ontwikkelt applicatie voor RFID op artikelniveau binnen textielindustrie

Apparel-Track: lagere kosten en geen privacy-problemen

Nieuwegein, 8 juni 2004 - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor RF-productidentificatie en dervingsbeheer voor retailers en verpakkingsleveranciers van consumentengoederen, introduceert een nieuwe RFID-toepassing voor de textielindustrie. Checkpoint's 'in store' retail-oplossingen hebben daarmee een evolutie voltooid: van EAS tot volledige productzichtbaarheid dankzij RFID op artikelniveau. De nieuwe applicatie Apparel-Track biedt een oplossing voor twee belangrijke problemen met betrekking tot het labelen op artikelniveau: privacy en de hoge kosten van de labels.

Checkpoint heeft Apparel-Track ontwikkeld om retailers in staat te stellen om heden ten dage op een praktische manier van de technologie te profiteren en praktijkervaring op te doen met het gebruik van RFID in winkelvoorraadbeheer. Elk artikel is geheel te volgen in alle stadia van de supply chain: vanaf het punt van fabricage tot en met de verkoop. Retailers en fabrikanten hebben daardoor inzicht in de exacte locatie en geschiedenis van elk afzonderlijk gelabelde artikel. De RFID/EPC-informatie is opgeslagen op speciaal ontworpen hard tags, die door de fabrikant worden bevestigd en door de winkelier worden verwijderd voordat een artikel de winkel verlaat.

RFID-labeling op artikelniveau is de volgende logische stap na het labelen van dozen en pallets. Ook winkeliers kunnen nu profiteren van de voordelen die RFID de supply chain biedt, zoals sterk verbeterd voorraadbeheer, intelligente marketing en diefstalpreventie. Tot voor kort was het labelen op artikelniveau een grote uitdaging voor retailers, vanwege de voortdurende discussie met betrekking tot consumentenprivacy en de hoge kosten van de labels. Checkpoint's innovatieve systeem biedt de textielindustrie een oplossing voor beide problemen.

"Deze oplossing stelt retailers in staat om op een concrete manier praktijkervaring op te doen met RFID-voorraadbeheer en de voordelen van het continu volgen van producten te ervaren, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten van labels en privacyvraagstukken. De oplossing kan nu op grote schaal worden ingezet met gebruik van Checkpoint's technologie en functionaliteit voor gegevensbeheer en de traditionele hard tag," zegt Albert Roger, Vice President en General Manager RFID/ST Solutions bij Checkpoint Systems.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN

Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint MetoCheckpoint Meto - onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken.

Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com