AutoRai

8-6-2004

Audi-coureur Ekström na winst aan leiding in DTM

De Zweedse Audi-coureur Mattias Ekström gaat na vier races gedeeld aan de leiding in de tussenstand van de DTM. Voor 74.000 bezoekers op de EuroSpeedway Lausitz nabij Dresden in de voormalige DDR reed de 25-jarige coureur een uiterst spannende race, waarin hij een aantal spectaculaire duels uitvocht met de Nederlandse rijder Christijan Albers (Mercedes).

Al direct na de start stak Ekström met zijn Audi A4 DTM de auto van Albers aan de buitenkant voorbij en ondanks dat Albers in de slotfase diverse aanvallen plaatste, wist Ekström zijn positie te verdedigen. Ekström en Albers kwamen als tweede en derde over de streep, maar nadat de aanvankelijke winnaar Paffett (Mercedes) werd gediskwalificeerd, schoven beiden een plaatsje op. Zo won Ekström, die uitkomt voor het Audi Sport Team Abt Sportsline, zijn tweede DTM-race op rij. Toen ik Christijan Albers en Bernd Schneider in mijn achteruitkijkspiegel zag, wist ik dat ik hard om mijn tweede plaats moest strijden. Het duel met Albers was zwaar, maar wel eerlijk; we hebben een hoop blauwe en zilveren lak uitgewisseld.

Een door griep geplaagde Emanuele Pirro eindigde met zijn Audi A4 DTM van het Audi Sport Infineon Team Joest als zesde na een fraaie inhaalrace. Door een aanrijding net na de start was de Italiaan aanvankelijk ver teruggevallen. Christian Abt eindigde als negende, een plaats voor Tom Kristensen. Frank Biela, kwam als twaalfde over de streep, Martin Tomczyk werd veertiende. De Duitser, gestart als 21e na problemen in de tijdtraining, reed lange tijd op de zevende plek, maar werd kort voor het einde van de race door een andere rijder in de rondte geduwd. De volgende DTM-race wordt op 27 juni verreden op de Norisring in Neurenberg, het thuiscircuit van Audi.