Gemeente Eindhoven

Persbericht: 8 juni 2004, no. 158

Instellingen zoeken samen met gemeente naar oplossingen

Toekomst ID-banen krijgt vorm

De gemeenteraad van Eindhoven heeft in april besloten structureel 5 miljoen vrij te maken voor het regulier maken van ID-banen binnen de gemeente en door de gemeente gesubsidieerde instellingen. Hiermee kunnen maatschappelijk belangrijke activiteiten behouden blijven.

Het college doet nu aan de raad een voorstel hoe dit bedrag over de verschillende activiteiten in de programmabegroting vanaf 2005 kan worden vertaald. Tevens stelt het college een overgangsregeling voor aan de gemeenteraad.

Samen zoeken naar oplossingen
Na de besluitvorming in de gemeenteraad in april heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de betrokken instellingen over de positie van ID-medewerkers, en welke taken en activiteiten door hen worden uitgevoerd. Samen met de instellingen is daarbij met name gekeken naar het basispakket uit de Eindhovense programmabegroting. Voor subsidiering komen slechts die werkgevers in aanmerking waaraan de gemeente op dit moment een structurele subsidie verstrekt.

Stimuleringspremie en overgangsregeling
Om de omzetting van ID-banen, en ook WIW-banen, te stimuleren en ondersteunen doet het college eveneens een voorstel aan de raad voor een overgangsregeling. Deze regeling voorziet enerzijds in stimuleringspremies voor het omzetten van ID- en WIW-banen naar reguliere banen en anderzijds in maatregelen om bijvoorbeeld via scholing en begeleiding gedurende de overgangsperiode de uitstroom naar andere werkzaamheden te ondersteunen.

Op 29 juni a.s. vergadert de raad in een extra raadsvergadering over de voorstellen van het college:

1. de invulling van de 5 miljoen voor het regulier maken van ID-banen
2. de overgangsregeling die de overgangsperiode ondersteunt.

Meer informatie over ID- en WIW-banen op deze website vanaf 20 juni en op www.minszw.nl.

© 2004 Gemeente Eindhoven