1e persbericht van dinsdag 8 juni 2004

Eindhoven 08-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na vernielen ruit politiebureau

Een 26-jarige man met de Poolse nationaliteit zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend rond 0.30 uur aangehouden omdat hij een ruit van het politiebureau aan de Mathildelaan had vernield. De man was maandagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Piet Heinstraat. Hij liep daar op straat te schreeuwen. Nadat agenten hem daarop aanspraken, gooide hij een tas naar één van de politiemensen. Na verhoor op het bureau is hij weer heengezonden, waarna hij de ruit van het bureau kapot trapte. Daarop is hij weer aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Brand coffeeshop

Dinsdagmorgen rond 3.30 uur brak brand uit bij een coffeeshop aan de Grote Berg. Voor de zaak stond een auto die eerder op de avond was gestolen in de Pisanostraat in Eindhoven. Bij de coffeeshop is brandend materiaal naar binnen gegooid. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bewoners van de aanliggende panden moesten tijdelijk hun woning verlaten. Nadat het vuur gedoofd was, konden zij weer terug naar hun woningen. De technische recherche van de politie stelt een nader onderzoek in.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagmorgen om 4.50 uur is in een woning in het stadsdeel Tongelre een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn ex-vrouw (22) haar tegen haar hoofd geslagen. De vrouw liep kneuzingen op aan haar hoofd en heeft zich in een ziekenhuis moet laten behandelen. De man, die onder invloed was van alcohol, is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een 31-jarige man uit Helmond heeft dinsdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. Agenten zagen de man op de Bakelsedijk in een auto rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de man stoppen voor een alcoholcontrole. Op het bureau blies hij een promillage van 1,50, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beek en Donk: Ramkraak op winkel

Op de Koppelstraat is dinsdagochtend rond 1.00 uur een ramkraak gepleegd op een winkel. Met een auto is de pui van de zaak kapot gereden waarna een man goederen uit de winkel heeft weggehaald. Daarna is de wagen weer weggereden. Het is nog onbekend wat er is meegenomen. De Opel Kadett is korte tijd later teruggevonden op de Lage Heesweg. De wagen was na maandagavond 20.30 uur gestolen vanaf de Grootmeestersstraat in Gemert.

Nuenen: Aanhouding na in brand steken flitspaal

Een 21-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 0.15 uur aangehouden op de Smits van Oyenlaan in Nuenen. Hij wordt ervan verdacht dat hij daar kort daarvoor een flitspaal in brand heeft gestoken. Twee agenten in burger, die op dat moment in hun auto op de Smits van Oyenlaan reden, zagen de paal branden. In de buurt liepen drie mannen. Toen de agenten de mannen aanspraken, gingen twee van hen er vandoor. De 21-jarige Eindhovenaar werd wel aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Someren: Inbraak in school

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een school aan de Kerkendijk. De inbrekers forceerden een raam en binnen braken ze een bureau open. Ze zijn aan de haal gegaan met een geldkistje met geld en enkele bankpasjes.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan is dinsdagochtend tussen 8.30 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 824 gecontroleerde voertuigen reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.