Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - motorrijder gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 08-06-2004

Bij een verkeersongeval tussen een motor en een bestelauto op de Baron van Nagellstraat in Barneveld is maandagochtend een 31-jarige Puttenaar gewond geraakt. Het slachtoffer liep beenletsel op toen hij rijdend op zijn motorfiets werd aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Nijkerk. De Nijkerkse zou van rijstrook gewisseld hebben waarbij zij de motorrijder vermoedelijk over het hoofd zag. Bij de daarop volgende aanrijding kwam de motorrijder ten val. De verwondingen van de Puttenaar leken echter mee te vallen: ziekenhuisopname bleek niet nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - man aangehouden wegens dronkenschap
Publicatiedatum: 08-06-2004

De politie heeft maandagavond op de Kapteijnstraat in Barneveld een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens ondermeer openbare dronkenschap. De man zou op het terras van een horecazaak zonder aanleiding een hoeveelheid flesjes van tafel hebben geslagen. Een 16-jarige Barnevelder raakte daarbij licht gewond. Hij moest zich wel onder doktersbehandeling stellen. Inmiddels werd de man, die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde, door gewaarschuwde agenten aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De Barnevelder deed aangifte van vernieling en mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - avondje stappen eindigt met bezoek aan de rechter
Publicatiedatum: 08-06-2004

Een avondje stappen is voor twee Nijkerkers van 18 en 20 jaar geëindigd in een bezoek aan de rechter. Beide mannen werden door een getuige betrapt bij een vernieling op de Hoefslag in hun woonplaats en zouden voor 350 euro schade aangericht hebben. De Nijkerkers werden door de politie aangehouden.

Zondagochtend rond half vier. Beide Nijkerkers waren in het centrum van hun woonplaats met enkele vrienden op stap geweest en aanvaardden de thuisreis. Onderweg komen zij een bushalte tegen. `Hij zag eruit alsof je `m makkelijk naar beneden kon halen', luidde de verklaring van een van de verdachten later. Er wordt een paar keer tegen aan gesprongen waardoor de paal losser komt te staan. En de paal gáát uiteindelijk ook om. Ook wordt er met een betonblok naar de paal gegooid, waardoor die helemaal vernield wordt.

Kabaal
Buurtbewoners worden uit hun slaap gewekt door het kabaal, waar de vernieling mee gepaard gaat. De politie wordt gewaarschuwd. Surveillerende agenten treffen even later de beide Nijkerkers aan. Zij blijken te voldoen aan het door de getuigen opgegeven signalement en worden aangehouden. Beiden bekennen de vernieling onder invloed van alcohol te hebben gepleegd. `Zinloos vermaak', geeft de een toe. `Klote' erkent de ander. Beiden geven aan bereid te zijn de schade te vergoeden. Met een dagvaarding verlaten de Nijkerkers later het politiebureau. De rechter zal uiteindelijk bepalen wat er verder gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 08-06-2004

In het district West-Veluwe Vallei zijn maandag door het verkeershandhavingsteam van de politie enkele verkeerscontroles uitgevoerd. Een kort overzicht:

- Wekerom, Edeseweg, van 09.15 uur tot 13.15 uur, 990 passanten, 57 snelheidsovertredingen.

- Barneveld, Stationsweg, van 12.00 uur tot 13.30 uur, acht bekeuringen (zes voor te hard rijden, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor het negeren van een stopteken.
- Scherpenzeel, Barneveldsestraat, van 09.25 tot 12.00 uur, 72 snelheidsovertredingen onder 660 passanten.

- Ederveen, Schoolstraat, van 12.30 tot 13.15 uur, 16 bekeuringen in verband met het niet dragen van de autogordels.
- Ederveen, Rijksweg, snelheidscontrole van 09.00 tot 12.15 uur, 49 overtredingen onder 2250 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606