Politie Zuid-Holland-Zuid

08/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-06-2004 - Persberichten District II

FIETSER GESCHEPT DOOR PERSONENAUTO
GORINCHEM- Een 80-jarige fietser uit Gorinchem is geschept door een personenauto. Deze man fietste op maandagmorgen 7 juni over het fietspad aan de Banneweg. Toen hij de weg over wilde steken, werd hij geschept door een 28-jarige automobiliste uit Ameide. Het is niet bekend wie schuld heeft aan dit ongeval. De fietser werd met nek- hoofd- en rugletsel per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De automobiliste bleef ongedeerd. Zowel de fiets als de personenauto bleken zwaar beschadigd.

MOTORRIJDER GEWOND
GORINCHEM- Een 23-jarige motorrijder uit Krimpen aan den Ijssel is gewond geraakt tijdens een ongeval. De man reed op maandagavond 7 juni over de A27 in de richting van Nijmegen. De man ging in de bocht onderuit. De oorzaak is niet precies bekend. De man werd in de berm aangetroffen. Hij werd met vermoedelijk een beenfractuur per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

BRILLEN GESTOLEN
SLIEDRECHT- Bij een brillenzaak aan de Kerkbuurt zijn diverse brillen gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag 8 juni zag een 50-jarige getuige uit Sliedrecht een man uit de brillenzaak komen. Deze man had eerst het glas uit de voordeur getild en was de brillenzaak binnengedrongen. Hij kwam naar buiten met een stelling met daarop een aantal brillen. De legde de stelling op zijn fiets en liep hiermee weg. De getuige belde de politie. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

VANDALISME: 2 JONGENS AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM- Twee jongens zijn aangehouden. Op maandagavond 7 juni meldde een eigenaar van een boot bij de politie dat deze boot verdwenen was. De politie zag bij de Oude Torenburg een boot met daarin drie personen drijven. Op de steiger waren vernielingen aangebracht. Een jongen kwam aanlopen. Hij werd direct aangehouden. De drie personen kregen de politie in het vizier. Twee personen sprongen uit de boot en zwommen naar de overkant. De andere jongen verschool zich in de bosjes aan het Kortland. Hier werd hij aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Alblasserdam en een 17-jarige jongen uit dezelfde woonplaats. De politie gaat nog op zoek naar de andere twee jongens.