Politie Zuid-Holland-Zuid

08/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-06-2004 - Persberichten District I

BRANDTICHTER MELDT ZICHZELF
DORDRECHT- Een brandstichter heeft zichzelf gemeld bij de politie. Deze 24-jarige man uit Dordrecht stak in de nacht van maandag op dinsdag 8 juni een clubgebouw aan de Zuidendijk in brand. Hierna vluchtte hij weg. De brandweer bluste de brand. De buitenzijde was verbrand. Een gedeelte van de binnenzijde van de achterkant van het pand raakte beschadigd. De brandstichter ging kort daarna naar het politiebureau om zichzelf te melden. De reden hiervan is niet bekend. De man werd aangehouden en ingesloten.

BAKSTEEN
DORDRECHT- Een 44-jarige man uit Dordrecht is bedreigd. Hij reed op maandagmiddag 7 juni over de Jacob Marisstraat met zijn bestelbusje. Een fietser sprak hem aan en zei tegen de bestelbusbestuurder dat hij achteruit moest gaan. De bestuurder weigerde dit waarop de fietser deze man door het geopende portierraam begon te stompen. Het slachtoffer hield er een flinke zwelling aan zijn mond aan over. De bestuurder reed weg en zag de man hierna met een baksteen in zijn handen staan. De 44-jarige deed aangifte. De politie hield de 23-jarige man dezelfde middag nog aan.

VALSE AANGIFTE
DORDRECHT- Een 30-jarige man uit Schiedam is aangehouden omdat hij vals aangifte heeft gedaan. Op maandagmiddag 7 juni kwam de man bij de politie. Hij zei beroofd te zijn van zijn mobiele telefoon in het Weizigtpark. De man zou zijn beroofd door twee scooterrijders op maandagmiddag 7 juni. De politie nam de aangifte op en deed vervolgens onderzoek. De man bleek enkele dagen eerder ook aangifte te hebben gedaan omdat zijn mobiele telefoon gestolen zou zijn. De man bekende later vals aangifte te hebben gedaan. Hij is maandagavond 8 juni aangehouden en wordt gedagvaard.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT-Een 26-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed op maandagmiddag 7 juni over de Varkenmarkt. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto is weg getakeld. De man moest mee naar het politiebureau.

AUTODIEF INGESLOTEN
DORDRECHT- Een 37-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Hij logeerde op zondag 6 juni bij een familielid aan de Bilderdijkstraat. De man nam ongevraagd de auto van dit familielid mee.Hij kwam het voertuig niet terugbrengen. De man had een rij-ontzegging. De politie hield de man op maandagmiddag 7 juni aan en sloot hem in. De auto is weer terug bij de eigenaar.