Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid


Vermissing 15-jarig meisje in scène gezet


Op zondagavond 6 juni kreeg de politie de melding dat een 15-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede vermist zou zijn. Het meisje werd die middag nog gezien aan de recreatieplas de Wiel in Beusichem. Zij verbleef dat weekeind bij familie in Beusichem. Toen zij rond 22.00 uur niet thuis was, belde haar vader de politie. Omdat er aanwijzingen waren dat het meisje mogelijk van haar vrijheid was beroofd, startte de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek. In totaal namen ruim 60 politiemensen deel aan het onderzoek.

In de loop van de nacht van zondag op maandag kreeg een onderhandelaar van de politie contact met de mobiele telefoon van het meisje. In dat contact met de politie werd nog steeds aangegeven dat het meisje onvrijwillig was meegenomen.
De informatie die de politie had verzameld leidde er toe dat op maandagmiddag 7 juni, rond 15.00 uur, de politie het meisje in de woning van haar 26-jarige ex-vriend in Opheusden aantrof. Het meisje was in het gezelschap van haar ex-vriend. Beiden zijn aangehouden en door de politie gehoord. Tijdens het politieverhoor werd duidelijk dat het meisje vrijwillig met de ex-vriend was meegegaan.

Het onderzoeksteam is inmiddels teruggebracht. De politie bekijkt de komende tijd of het mogelijk is de kosten van het onderzoek te verhalen.


Nijmegen, 8 juni 2004

Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --