Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


8 juni 2004


Winterswijk - parkeren op invalidenparkeerplaats: twee aanhoudingen


De politie heeft maandagavond rond 20.30 uur twee Winterswijkers (beiden 22 jaar) aangehouden in verband met ambtsbelemmering, verzet en vernieling. Agenten zagen dat er op de Markt op een invalidenparkeerplaats een bedrijfsauto geparkeerd stond. Er zat geen invalidenparkeerkaart op en besloten werd een bekeuring uit te schrijven. Terwijl men hiermee bezig was kwamen al ijs etend de twee inzittenden er aan. De bestuurder vond de bekeuring kennelijk maar onzin weigerde zijn naam op te geven. Dit herhaalde zich nog enkele malen. Na hem op de consequenties te hebben gewezen bleef hij weigerachtig en werd aangehouden. Hij verzette zich hevig en voor zijn kameraad was dit het signaal om zich er ook mee te bemoeien. De bestuurder werd eerst aangehouden en eenmaal in de politiebus trapte hij tegen de portieren, waardoor deze later ontzet bleken te zijn.
Vervolgens werd zijn kameraad aangehouden. Ook hij verzette zich tegen de aanhouding en trachtte één van de agenten te slaan. De agent kon de slag ontwijken en heeft hem vervolgens met een gerichte slag geraakt, wardoor hij hem onder controle kon krijgen. Het duo is overgebracht naar het politiebureau en aldaar verhoord. Met het Openbaar Ministerie in Zutphen wordt contact gelegd over de strafafhandeling.


Winterswijk- jongeman gaat duidelijk te ver !


De politie heeft na een korte sprint gisterenmiddag op het Hilgelo een 16-jarige jongeman uit Winterswijk aangehouden, die kort daarvoor zijn geslachtdeel had getoond bij twee jonge vrouwen. De beide vrouwen lagen te zonnen toen een groepje jongelui in hun buurt kwam zitten en opmerkingen tegen de dames maakten. De vrouwen gingen er niet op in, waarna men wegging. Na een tijdje kwam de 16-jarige weer terug en liet zijn broek zakken. De gealarmeerde agenten konden de jongeman aanhouden en deze verklaarde tijdens het verhoor spijt van zijn daad te hebben. Het zou een uit de hand gelopen geintje zijn geweest. De politie bespreekt ook nu de afhandeling met het openbaar Ministerie.


Winterswijk - conducteur gewond bij mishandeling, politie houdt verdachte aan.


De politie heeft maandagavond in de Misterstraat een 22-jarige jongeman uit Lichtenvoorde aangehouden die kort tevoren twee conducteurs had bedreigd en mishandeld. De man bleek rond 20.40 uur zonder treinkaartje te hebben gereisd en werd door de conducteurs hiervoor aangehouden. Hij begon zich te verzetten en beet één van de conducteurs in zijn been, die hierdoor een bloedende wond opliep. In de verwarring zag hij kans om te ontkomen en de gealarmeerde politie ging met de conducteurs op zoek naar de man. Hij werd aangetroffen en aangehouden en is in het cellencomplex in Doetinchem ingesloten voor nader onderzoek.


Doetinchem - insluipingen


De politie waarschuwt bewoners, zeker met dit mooie weer, alert te zijn op insluipers die via niet afgesloten keuken- of achterdeuren binnen komen en op zoek zijn naar buit. De politie heeft al meerdere meldingen uit de wijk Oosseld/Schöneveld waar men de woning binnen kwam en door de bewoner werd overlopen. Veelal werd er een vaag verhaal opgehangen waarbij betrokkene zijn diensten aanbood als klusjesman, maar...
De politie heeft nog geen duidelijk beeld of het om één of meerdere personen gaat en vraagt het publiek direct te bellen indien iets dergelijks voorvalt. Het telefoonnummer is 0900-8844.


Winterswijk- gestolen auto gevonden.

Een bewoner aan de Hazelderstraat was het opgevallen, dat er een auto in zijn straat geparkeerd stond, die er niet thuis hoorde. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij dat het contactslot vernield was. Hij belde de politie en die stelde vast, dat de auto in Sittard gestolen was.


Ruurlo- afval in sloot


Heeft de politie naar aanleiding van een melding in een sloot aan de Spijkerdijk een hoeveelheid installatiemateriaal aangetroffen. Het ging onder meer om buizen, bedrading en dozen die door een onverlaat in de droge sloot waren gedumpt. De politie heeft e rommel laten verwijderen en stelt een onderzoek naar de illegale dumper in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --