Gemeente Maassluis

Persberichten

7-6-2004

Zelfbedieningspont De Trekschuit in Midden-Delfland aan de ketting

Het Recreatieschap Midden-Delfland heeft de zelfbedieningspont De Trekschuit aan de Vlaardingervaart uit veiligheidsoverweging uit de vaart gehaald. De trekpont vertoont kuren en recreanten kunnen er niet dagelijks van op aan dat hij werkt.

De ketting van de trekpont komt regelmatig vast te zitten in de lierkast waardoor hij niet meer vooruit of achteruit kan. Dit levert een onveilige situatie op omdat er veel zeil- en motorvaart is op de Vlaardingervaart en de pont dan een belemmering kan vormen. Daarbij moet men wennen hoe om te gaan met de bediening. Een handpont is een kwetsbare voorziening en moet rustig gebruikt worden. Vanaf het begin is er grote belangstelling voor De Trekschuit. Wandelgroepen en dagjes mensen maken dan ook intensief gebruik van de pont.

Het Recreatieschap heeft zeer nauw toezicht gehouden en heeft regelmatig reparaties en wijzigingen uitgevoerd. Er zijn een aantal technische mankementen opgelost maar de problemen blijven. Het Recreatieschap wil eerst grondig onderzoeken hoe deze opgelost kunnen worden en de pont weer veilig gebruikt kan worden. Het is nog niet duidelijk hoelang dit zal gaan duren. Uiteraard kan men uitwijken naar de veerpont De Kwakel voor een rondje Midden-Delfland.

Gerelateerde documenten:
Veerpont De Kwakel weer in de vaart