Gemeente Oss


8/6/2004 - Lentetaart voor vrijwilligers Vogelwerkgroep IVN

Op zondag 6 juni hebben de vrijwilligers van de Vogelwerkgroep IVN uit handen van wethouder Hans Boerboom een lentetaart ontvangen. De Vogelwerkgroep IVN is een actieve vrijwilligersgroep die inzet op bescherming van alle in de vrije natuur voorkomende vogels in Oss en regio. Dat doen zij onder meer door het plaatsen en verzorgen van nestkasten, wintervoerdering, het geven van lezingen en cursussen, het verzorgen van excursies en praktische werkzaamheden in de natuur, onder andere bij het Ossermeer. Zondagochtend 6 juni waren zij voor de voorbereiding van een excursie bijeen in het natuurgebied De Maashorst. Daar heeft wethouder Hans Boerboom, namens het comité Vrijwilliger van het Jaar, de lentetaart aangeboden.

Vier keer per jaar
Het aanbieden van een seizoenstaart aan een groep vrijwilligers in de gemeente Oss is voortaan een vaste actie van het comité Vrijwilliger van het Jaar. Dit comité verzorgt ieder jaar in december de verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar. Om het vrijwilligerswerk ook gedurende het jaar onder de aandacht te brengen, is het aanbieden van de seizoenstaart ingesteld. Deze taartenactie is vooral bedoeld om groepen vrijwilligers in het zonnetje te zetten, terwijl bij de verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar het accent ligt op het huldigen van personen.

Suggesties?
Hebt u suggesties voor het aanbieden van de Zomertaart aan een groep vrijwilligers in de gemeente Oss, dan kunt u contact opnemen met Bureau Oog voor Oss, telefoon 629 600.