Gemeente Son en Breugel


Grote brand bij Bowie Recycling in Son

Bij het opslagbedrijf Bowie Recycling BV op het industriepark Ekkersrijt in Son is gisteravond om half 10 uur een grote brand ontstaan in een 3000 m3 grote hal waar hout en bedrijfsafval wordt gesorteerd. De brandweerkorpsen uit Son en Breugel en de regionale brandweer waren snel ter plaatse. Even na drie uur s nachts werd het sein brand meester gegeven, maar de brand woedt nog steeds in het voorraad gedeelte van de hal. Verwacht wordt dat de brandweer nog enkele dagen aan het na blussen zal zijn. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche van de politie verricht een onderzoek.

Geen gevaar geen gevaarlijke stoffen

Er is geen gevaar dat de brand zal overslaan naar aangrenzende panden of bedrijven.
Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Tijdens een persconferentie vanmorgen in het nabijgelegen gebouw van Omroep Brabant vertelde burgemeester H. Gaillard dat verschillende metingen hebben aangetoond dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Uiteraard blijft de brandweer hierop controleren.

Schade

Volgens Bowie loopt de schade in de miljoenen. Momenteel wordt dat geschat tussen de 2 en 3 miljoen euro. Het bedrijf blijft deze week gesloten.
Bij het bedrijf Bowie, op het adres Ekkerrijt 9002/9004, gelegen aan de rand van het industriepark van de gemeente Son en Breugel en aan het Wilhelminakanaal, worden puin, granulaten, bouw- en sloopafval, hout, zand en grint gesorteerd en opgeslagen.