Dienstenbond CNV

Menzis Sociaal Plan: Akkoord bereikt
08-06-2004

Afgelopen vrijdagavond 4 juni jl. is er een akkoord bereikt tussen uw werkgever en de gezamenlijke bonden. Dat betekent concreet dat het akkoord nu netjes op papier moet worden gezet waarna de leden het akkoord kunnen aanvaarden of niet. Immers, leden bepalen binnen de CNV Dienstenbond uiteindelijk de koers.

Ruim anderhalf jaar is er nu gestreden waarbij uiteindelijk de werkgever nu een pakket aan maatregels heeft aangeboden die qua volume en hoogte door ons als CNV Dienstenbond als marktconform te bestempelen valt.

U heeft van ons al in een vroeg stadium het concept Sociaal Plan ontvangen en de eventuele opmerkingen en aanmerkingen zijn meegenomen tijdens de laatste onderhandelingsronde. Zo is er een ouderenregeling opgenomen voor medewerkers ouder dan 55 jaar. Daarnaast is er nog een plaatsmakersregeling afgesproken voor degene die niet boventallig is verklaard maar die zijn of haar plaats wil afstaan aan een andere collega die wel boventallig is verklaard.

Nadat de tekst van het Sociaal Plan definitief is goedgekeurd en op papier staat is het de bedoeling dat de leden deze krijgen toegestuurd. U zult daarbij een stemformulier ontvangen waarop u kunt aangeven of u wel dan niet instemt met het bereikte akkoord. Het zal het streven van de vakorganisaties zijn om middels regionale ledenvergaderingen het akkoord toe te lichten. Wat wij als CNV Dienstenbond blijven betreuren is dat uw werkgever gedurende het afgelopen jaar zelf niet voor de troepen is gaan staan om uit te leggen waarvoor het noodzakelijk is om tot dit Sociale Plan te komen en waarom de werkgelegenheidsgarantie is losgelaten.

De uitnodiging voor de werknemersbijeenkomsten volgt zodra de data met de andere bonden is afgestemd. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Gert-Jan Seffinga (g.seffinga@cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent wel lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van lidmaatschap overtuigen. Juist nu is het nodig. We rekenen op u!