Dienstenbond CNV

Nieuwsflits - Veel onduidelijkheid bij reorganisatie VBA! 08-06-2004

U heeft inmiddels van de werkgever, via de nieuwsflits van CNV Dienstenbond en uit de pers kunnen lezen over de voorgenomen reorganisatie van VBA. Daarbij zullen gedwongen ontslagen vallen.

Bonden hebben tijdens het geplande CAO-overleg afgelopen dinsdag uiteraard dit onderwerp hoog op de agenda willen zetten. Echter, de directie heeft ervoor gekozen om pas op 14 juni aanstaande met een uitgewerkt Plan van Aanpak te komen en tot dat moment geen verdere toelichting te geven. CNV Dienstenbond heeft tijdens het overleg meermalen aangegeven meer en zo volledig mogelijke informatie te willen krijgen. Per slot van rekening heeft VBA bonden ook uitgenodigd om een Sociaal Plan op te stellen.

CNV Dienstenbond vindt het op zn zachtst gezegd eigenaardig dat VBA vorige week vrijdag met veel tamtam en bombarie een reorganisatie aankondigde waarbij honderd (100!) FTEs , gedwongen zullen verdwijnen, maar vervolgens geen enkele toelichting geeft op dit voorgenomen besluit.

Vervolgens worden er in de bijeenkomsten met werknemers van vorige week vrijdag en in de pers verschillende versies van het voorgenomen besluit gecommuniceerd.

Inmiddels worden wij dagelijks met grote regelmaat gebeld, gemaild en geschreven over de onduidelijkheid en de onzekerheid. Men wil weten of zijn of haar baan op de tocht staat, wat men moet doen bij ontslag, hoeveel mensen er nu uitgaan, welke afdelingen er getroffen worden, hoe een ontslagregeling eruit ziet, etc, etc. Wij vinden het niet raar dat de onrust zienderogen toeneemt bij gebrek aan informatie. Sterker nog, dat is helemaal terecht!

VBA heeft het over honderd (100!) FTEs, dat zijn waarschijnlijk meer dan honderd mensen wier baan zal verdwijnen. Dat zijn mensen die soms meer dan hun baan verliezen en CNV Dienstenbond vindt dat daar uiterst zorgvuldig mee omgegaan moet worden. VBA heeft daar een grote verantwoordelijkheid in en die moeten zij nu ook maar snel nemen! Werknemers hebben er recht op om zo spoedig mogelijk en zo volledig mogelijk geïnformeerd te worden. Het gaat VBA aan, het gaat iedereen aan!

CNV Dienstenbond blijft proberen informatie boven tafel te krijgen. Wij blijven proberen goede afspraken te maken. Wij vinden dat met dergelijke reorganisaties zorgvuldig en fatsoenlijk met mensen omgegaan moet worden. Daar staan wij voor en daar doen wij ons best voor. Wij zullen u dan ook zoveel mogelijk over de ontwikkelingen op de hoogte houden!

Het wordt op deze manier erg lastig om met VBA goede afspraken te maken. Wij doen daar ons best voor. Overtuig uw ongeorganiseerde collega van de noodzaak om lid te worden. Samen staan we sterk, zeker in deze moeilijke tijden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615.

Voor meer informatie over het voorjaarsoverleg kunt u kijken op www.cnv.nl