Gemeente Amsterdam

Prinses Máxima bij werkproject voor jonge moeders in Zuidoost 8 juni 2004 - Zuidoost
Het werkgelegenheidsproject `Ruim baan voor jonge moeders' startte maandag 7 juni in aanwezigheid van HKH prinses Máxima. Prinses Máxima is een van de leden van de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen (PaVEM). Deze commissie is opgericht om de vaak geïsoleerde positie van vrouwen van etnische minderheden te doorbreken. In samenwerking met deze commissie bood stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet een netwerkontbijt aan aan elf jonge moeders uit Zuidoost.

Máxima

In Zuidoost ontvangen op dit moment 214 jongeren een uitkering. Van deze jongeren is meer dan de helft een alleenstaande moeder. Meisjes die het moederschap en het vinden van werk of het volgen van een opleiding niet weten te combineren. Met een netwerkontbijt in het nieuwe Cultureel Educatief Centrum Zuidoost (CEC Zuidoost) werden elf jonge moeders afkomstig uit etnische minderheidsgroepen in contact gebracht met werkgevers en hun persoonlijke coach.

De aanwezige werkgevers informeerden de moeders over de mogelijkheden van werk of stage bij hun onderneming. De persoonlijke coaches van de werkzoekende moeders bestaan uit vrouwelijke stadsdeelraadsleden en mentoren van het eerder gestarte project `Women at Work'. Zij zullen de deelneemsters helpen bij het vinden van een door hen gewenste baan of opleiding.

Aanpak jeugdwerkloosheid

Zuidoost heeft als tweede werkgelegenheidslocatie van Amsterdam, veel mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt. Toch ligt in Zuidoost de jeugdwerkloosheid met 8% boven het stadsgemiddelde van 6,2%. Juist om deze reden heeft het stadsdeel met lokaal bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties belast met jeugdzorg en overheid (gemeentelijke sociale dienst, Maatwerk, CWI-jongerenloket) de krachten gebundeld.

© Gemeente Amsterdam