Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - vrouw aangehouden na bedreiging kinderen
Publicatiedatum: 08-06-2004

De politie in Duiven heeft maandagavond op de Kastanjelaan een 40-jarige vrouw zonder vaste- woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De vrouw zou rond half negen op de Wilgenlaan onder meer een 8-jarig meisje de stuipen op het lijf hebben gejaagd door haar met de dood te bedreigen. Het meisje rende overstuur naar haar ouders, die de politie waarschuwden. Agenten gingen hierop poolshoogte nemen en troffen op de Kastanjelaan de 40-jarige vrouw aan, die aan het signalement voldeed. De vrouw maakte een beschonken indruk en werd aangehouden. De verdachte is in de loop van dinsdagochtend weer op vrije voeten gesteld. De bedreigingen had ze ontkend. Inmiddels is er door twee ouders van kinderen aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - vlieg veroorzaakt aanrijding

Publicatiedatum: 08-06-2004

Een vlieg zou de oorzaak zijn geweest van een frontale aanrijding op de Van Elkweg in Bemmel, maandagochtend. Daarbij raakten drie auto's beschadigd; alle inzittenden bleven ongedeerd. Het ongeval deed zich voor even voor tien uur, toen een 23-jarige Haalderense met haar auto op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daarbij botste ze op een tegenligger, een 65-jarige vrachtautochauffeur uit Rosmalen om vervolgens tegen een daarachter rijdende auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Bemmel, te botsen. De Haalderense verklaarde tegenover de politie kort voor de aanrijding bezig te zijn geweest een vlieg uit haar auto te hebben verjaagd. Dat verklaard mogelijk waardoor ze op de verkeerde weghelft terecht kwam met de aanrijdingen tot gevolg. De precieze toedracht wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Tegen de Haalderense wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Loo - Huissenaar met brommobiel te water geraakt
Publicatiedatum: 08-06-2004

Een 69-jarige Huissenaar is in de nacht van maandag op dinsdag met zijn brommobiel te water geraakt op de Looveerweg in Loo. De man bleef ongedeerd en is later door gewaarschuwde agenten uit het water gehaald. Het ongeval deed zich omstreeks twee uur 's nachts voor toen de Huissenaar nabij het veer door nog onbekende oorzaak van het talud afreed en te water raakte. Twee vissers, die van het voorval getuige waren, riepen de hulp van de politie in waarna de man met hulp van de getuige in veiligheid werd gebracht. De man maakte een enigszins verwarde indruk, maar drankgebruik is niet geconstateerd. Met behulp van een takelbedrijf werd de brommobiel op het droge gezet, waarna de Huissenaar aan familie is overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden