Gemeente Woudenberg


2004-048 Nieuwbouwlocatie voor 280 woningen aan noordoostzijde Woudenberg

WOUDENBERG, 8 juni 2004
De gemeente Woudenberg mag van de provincie Utrecht aan de noordoostzijde (het gebied tussen Zorgcentrum Groenewoude en de Zegheweg) worden uitgebreid. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om akkoord te gaan met een krediet van 9,5 miljoen. Dit bedrag is nodig om de gronden te verwerven en de nieuwbouwlocatie te realiseren. De uitbreiding levert de gemeente naar verwachting 280 nieuwe woningen op.

In 2007 is de nieuwbouwlocatie Het Zeeland in Woudenberg gereed. In het conceptstreekplan van de provincie Utrecht heeft de gemeente een locatie toegewezen gekregen voor de realisering van ongeveer tweehonderd woningen. De gemeente vindt het van belang, dat méér woningen worden gebouwd. Woudenberg denkt daarbij aan een aantal van 280 woningen. Omdat de gemeente de gronden in eigendom krijgt, kan de gemeente ook bepalen welk type woningen wordt gebouwd. Daarom is het goed om nu al over alle gronden te beschikken. Daarvoor is een bedrag van 9,5 miljoen nodig. Op dinsdag 8 juni 2004 bespreekt de Commissie Ruimte en Groen het voorstel van het college en op donderdag 24 juni moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen.

Gevraagd: een naam voor de wijk
De gemeente Woudenberg roept inwoners van de gemeente Woudenberg op om een passende naam voor de nieuwe woonwijk te bedenken. De naam mag bijvoorbeeld te maken hebben met de geschiedenis van Woudenberg in het algemeen en deze noordoosthoek in het bijzonder. Ideeën kunnen worden gezonden aan de gemeente Woudenberg, ter attentie van mevrouw N. Onderstal, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg of
n.onderstal@gemwoudenberg.nl. De sluitingstermijn is 31 juli 2004. Laatst gewijzigd op 08/06/2004