Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin geeft inzicht in IT-systemen Olympische Spelen

Information Diffusion System (IDS) en Game Management System (GMS) vormen hart van de IT-infrastructuur in Athene

Utrecht, 8 juni 2004 - Atos Origin, als toonaangevende IT-dienstverlener verantwoordelijk voor de informatietechnologie van de Olympische Spelen, komt met gedetailleerde gegevens over de twee belangrijkste IT-systemen die speciaal voor de Olympische Spelen in Athene zijn ontwikkeld. Het Information Diffusion System (IDS) maakt tijdens de Spelen de gegevens over atleten en hun prestaties beschikbaar voor meer dan 10.500 atleten, 21.500 mediavertegenwoordigers en zeker 4 miljard televisiekijkers. Het Games Management System (GMS) zorgt onder andere voor accreditaties, transport en accommodatieschema's, medische rapporten, sporttechnische bevoegdheden en beperkingen en de protocolinformatie. IDS en GMS vormen het hart van de IT-infrastructuur tijdens de Olympische Spelen in Athene.

Information Diffusion System (IDS)

Info2004
Het hart van IDS is Info2004, een intranet dat beschikbaar is voor geaccrediteerde media, atleten en IOC-officials. Ruim 200.000 leden van de olympische familie zullen van dit systeem gebruik maken. * Info2004 bestaat uit meer dan 50.000 pagina's met informatie in drie talen; Engels, Frans en Grieks. Verder 11.000 biografieën en historische resultaten die teruggaan tot de tijd van de eerste moderne Olympische Spelen ooit gehouden, in Athene 1896. * Het systeem is beschikbaar in meer dan 1600 kiosken, verspreid over het gebied waar de Olympische Spelen plaatsvinden.

Commentator Information System - Stuurt resultaten over de hele wereld Met meer dan 4 miljard televisiekijkers die de Olympische Spelen volgen is het voor televisiestations van groot belang direct te kunnen beschikken over de resultaten die atleten behalen. Het Commentator Information System (CIS) is een browser applicatie die met gebruik van touch-screen-PC's resultaten in een fractie van een seconde oproepbaar maakt, zodat ze direct kunnen worden uitgezonden over de hele wereld. * CIS geeft de kijkers en luisteraars de juiste resultaten, nog vóór het publiek in de stadions daarvan heeft kennisgenomen. * Achtergrondinformatie over de resultaten is voor commentatoren beschikbaar via 300 sportspecifieke schermen. * Er zijn 1500 terminals beschikbaar op twintig verschillende sportlocaties.

Centraal gegevensbeheer en informatiedistributie- Brandstof voor de database Een centrale database verzamelt gegevens van de wedstrijden en levert resultaten voor de officiële website van Athens2004, de persagentschappen, internetdataverkeer en de officials van de Olympische Spelen. * Meer dan 50 miljoen pagina's met resultaten worden geprint en overgedragen aan de officials tijdens de Olympische Spelen.

Games Management Systems (GMS)

Accreditatiesysteem - Het managen van de 200.000 leden van de olympische familie Het onderhouden en beheren van het accreditatiesysteem is op zichzelf al een olympische prestatie. Het accreditatiesysteem (ACR) identificeert deelnemers aan de verschillende evenementen, registreert, maakt dat mensen de juiste privileges krijgen en zorgt voor de toegangscontrole. * Meer dan 200.000 Olympische atleten, coaches, officials, stafleden, vrijwilligers en de media krijgen een persoonlijke accreditatie voor de Olympische Spelen en zullen worden gecheckt door het veiligheidssysteem. * Van iedere geaccrediteerde wordt een fotobadge gemaakt.

Transportsysteem - Alle atleten op tijd voor de wedstrijden Te laat komen voor een wedstrijd is geen optie voor een atleet die zijn leven heeft toegewerkt naar deelname aan de Olympische Spelen. Het transportsysteem (TRS) zorgt voor programmering, planning en de dienstregeling van transportfaciliteiten en het beheer van de totale transportvloot. Het systeem traceert waar de leden van de olympische familie zich bevinden en welk transportmiddel beschikbaar is.

Deelname- en kwalificatiesysteem
Kwalificatie en deelname aan de Olympische Spelen is datgene waar atleten jarenlang voor trainen. Een accurate tijdwaarneming is daarom van het allergrootste belang voor een eerlijke competitie. Het Sports Entries and Qualification System (SEQ) en het kwalificatiesysteem voor atleten verzamelen gegevens van iedere kwalificatie, elke atleet en ieder team die mogen deelnemen op basis van kwalificatie-eisen. Het systeem is tevens een eerste check bij aanmelding van de atleten in het Welcome Center. * Het SEQ-systeem onderhoudt de kwalificatiecriteria voor individuele deelnemers, paren, estafetteploegen en teams, gebaseerd op minimum en maximum kwalificatie-eisen voor elk evenement, het type kwalificatie en het maximale aantal deelnemers per land, sport en onderdeel. Het systeem combineert meer dan 1000 verschillende criteria, verdeeld over alle sportonderdelen. * Voorafgaand aan de Spelen zijn 16.000 verschillende kwalificaties opgesteld die gelden voor de 10.500 atleten die deelnemen aan 301 onderdelen in 35 sporten.

Protocol
Het protocolsysteem (PRO) assisteert bij de coördinatie, agendering en het verlenen van specifieke diensten aan VIP's, inclusief de registratie van VIP's, toegang tot VIP-evenementen en andere VIP- aangelegenheden.

Medische zaken
Het Medical Encounters System (MED) verzamelt informatie over alles wat met gezondheidszorg tijdens de Olympische Spelen heeft te maken. Het levert rapporten aan medische organisaties, zoals de IOC Medical Commission en het Ministerie van Volksgezondheid, en het levert online samenvattingen van patiëntendossiers.

Aankomst en vertrek
Het aankomst en vertreksysteem (ADS) verzamelt gegevens over de te verwachten aankomst- en vertrekdata van personen die in het olympisch dorp verblijven en zorgt ervoor dat deze informatie terecht komt bij de verantwoordelijke personen die vervoer en verblijf regelen, alsmede de officiële ontvangst van alle delegaties.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com.

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (