Gemeente Breda

Persberichten

08-06-2004

Besluit tijdelijke vrijstelling voor Breda Hippique 2004

afbeelding: BredaHippique_gr
Het college van burgemeester en wethouders verleent tijdelijke vrijstelling voor Breda Hippique 2004. Het evenement kan doorgang vinden van 30 juni tot en met 4 juli. Deze vrijstelling geldt alleen voor 2004.

In april heeft de Stichting Breda Hippique gevraagd om vrijstelling voor Breda Hippique 2004 op de huidige locatie Trippelenberg/ t Hout van 30 juni tot en met 4 juli. Van 13 tot en met 27 mei heeft de aanvraag voor een tijdelijke vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' voor de organisatie van Breda Hippique 2004 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er vier schriftelijk zienswijzen ingediend bij het college. De schriftelijke zienswijzen betreffen met name de bezorgdheid voor de aantasting van de flora en fauna van het gebied t Hout door het evenement.

Uit een natuureffectenstudie 2004 die in opdracht van het stichtingsbestuur door een adviesbureau is opgesteld, blijkt dat er bij het treffen van de nodige voorzorgsmaatregelen geen schade van betekenis ontstaat als gevolg van het evenement Breda Hippique. Ook vinden er geen handelingen plaats die in het kader van de Flora- en Faunawet verboden zijn.

Burgemeester en wethouders hebben bij de belangenafweging, het belang van het evenement en van de paardensport laten prevaleren boven de belangen van degenen die een schriftelijke zienswijze hebben ingediend. Bij de besluitvorming is veel waarde gehecht aan de inhoud van de natuureffectenstudie.

Breda, 8 juni 2004