Fontys


dinsdag 8 juni 2004

Expositie Brainwaves bij Fontys Hogescholen in Eindhoven Kenniscentrum De Vliegende Vis van Fontys Hogeschool Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) opent morgen de expositie Brainwaves. Deze expositie bestaat uit veertig kunstwerken gemaakt door kunstenaars met een psychiatrische en/ of neurologische achtergrond.

Brainwaves is een initiatief van Lundbeck BV, een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van ziektes van het centraal zenuwstelsel, op het gebied van van de psychiatrie en neurologie. Lundbeck heeft Brainwaves in het leven geroepen om interacties te bevorderen tussen mensen met een psychiatrische of neurologische aandoening en hun omgeving.

De collectie is samengesteld door in kunst geĂŻnteresseerde psychiaters, geriaters en neurologen. De werken zijn te koop, waarbij de opbrengst volledig ten gunste van de individuele kunstenaar komt. De Brainwaves collectie zal op diverse plaatsen in Nederland worden tentoongesteld. Meer informatie en foto's van de kunstwerken zijn te vinden op www.lundbeck.nl/nieuws & Activiteiten/Brainwaves/collectie II.

De expositie is tot 10 juli op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis. De kunstwerken hangen in de gangen op de begane grond van het Fontysgebouw op de Th. Fliednerstraat 2 in Eindhoven.