Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


29 596 Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2003 (slotwet)

Nr. VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN
Vastgesteld

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.
Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,
Hamer

De griffier van de commissie,
Nava

Nr Vraag Blz van tot
1 Kan de regering per beleidsartikel en niet-beleidsartikel aangeven wat de oorzaken zijn 4 voor de mutaties op de eerste en tweede supplementaire begroting, voor zowel de verplichtingen, de uitgaven als de ontvangsten?

Antwoord
Alle mutaties uit de eerste en tweede suppletore begroting zijn in de Memories van Toelichting op de desbetreffende wetsvoorstellen aan u voorgelegd. Voor de eerste suppletore begroting was dat Kamerstukken II, 2002/03, 28 956, nr. 2 en voor de tweede suppletore begroting Kamerstukken II, 2003/04, 29 331, nr. 2.


2 Kan de regering per beleidsartikel en niet-beleidsartikel aan geven waardoor de verschillen 5 tussen de totale ramingen en de realisatie zijn ontstaan?

Antwoord
Conform de Rijksbegrotingvoorschriften heeft de Slotwet een technisch karakter waar in beginsel geen beleidsmatige mutaties in worden verwerkt. Aangezien in de onderdelen B. Beleidsverslag en C. Jaarrekening van het Jaarverslag 2003 (Kamerstukken II, 2003/04,
29 540, nr. 32) per begrotingsartikel een toelichting is opgenomen en verantwoording wordt afgelegd is het volgens de voorschriften niet nodig om ook nog eens toelichtingen in de Slotwet op te nemen. Voor de door u gevraagde toelichtingen verwijs ik naar het Jaarverslag 2003.


1/2


3 Kan de regering een verklaring geven voor de verschillen tussen de oorspronkelijk 6 vastgestelde begroting en de realisatie voor het agentschap en de inspectie werk en inkomen, die betrekking hebben op de baten, de lasten, de kapitaaluitgaven en de kapitaalontvangsten?

Antwoord
De gevraagde gegevens staan vermeld op pagina 212 t/m 234 van het Jaarverslag 2003.


2/2