Commissie Gelijke Behandeling

08-06-2004 CGB biedt bundel over grondrechten aan aan minister De Graaf
Op 16 juni ontvangt minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) de bundel Gelijkheid en (andere) grondrechten, uit handen van Alex Geert Castermans, voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Het thema van de bundel en het gelijknamige symposium hangt nauw samen met de nota Grondrechten in een pluriforme samenleving, die minister De Graaf 18 mei jl. namens het Kabinet aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister zal in het licht van de kabinetsnota zijn reactie op de bundel geven.

De bundel bevat bijdragen van diverse auteurs, waaronder oud-minister Ernst Hirsch Ballin en de Canadese mensenrechtenspecialist John Hucker, over de relatie tussen grondrechten en gelijkheid en de implicaties voor de gelijkebehandelingswetgeving. Actuele kwesties als het dragen van hoofddoeken en andere religieuze uitingen en de witte en zwarte scholen vormen input voor de discussie over grondrechten in de samenleving.

Andere sprekers op het symposium zijn Coskun Çöruz (Tweede Kamerlid voor het CDA), Roel Fernhout (nationale ombudsman), Irene Asscher-Vonk (hoogleraar KUN), en Rikki Holtmaat (hoogleraar UL). Alex Geert Castermans zal de middag afsluiten. Het symposium is zijn eerste publieke optreden als voorzitter van de CGB.