Gemeente Heythuysen

Nieuws

Heemkunde in Heythuysen (oproep aan alle belangstellenden)

De laatste jaren blijkt de belangstelling voor onze geschiedenis toe te nemen. Veel mensen verdiepen zich in onze historie. Vaak doet men dat individueel, soms in georganiseerd verband. Zo organiseren lokale heemkundeverenigingen tal van activiteiten. Binnen de gemeente Heythuysen ontbreken dergelijke verenigingen tot nu toe. Toch zijn ook in onze gemeente mensen actief bezig om ons verleden in kaart te brengen en bijvoorbeeld levenswijzen en gebruiken uit vroeger tijden in kaart te brengen. Zo zijn er de afgelopen jaren meerdere publicaties met veel zorg voorbereid. Dat gebeurde meestal naar aanleiding van een jubileum, zoals de schutterij in Grathem, de Vrijwillige Brandweer Heythuysen, de Antoniuskapel en Antoniusmolen in Heythuysen en zeer recent het 500-jarig bestaan van de St. Nicolaaskerk in Heythuysen.

Van enkele inwoners kregen we de vraag of de gemeente mee zou kunnen werken aan de oprichting van een Heemkundevereniging. Het college van B&W heeft daarom besloten om door middel van deze oproep de belangstelling te peilen.

Heeft u interesse in onze geschiedenis? In hoe onze gemeenschappen in vroeger tijden functioneerden? In de rol van de landbouw? Of de kerk? Of hoe de overheid werkte? En wilt u daarover eens van gedachten wisselen met medeburgers? Dan verzoeken we u uw naam door te geven aan Caroline Schrurs, tel: 499312. U kunt haar ook mailen: c.schrurs@heythuysen.nl

Bij voldoende belangstelling zullen we aansluitend een bijeenkomst organiseren, waarvoor iedereen die zich aanmeldt zal worden uitgenodigd.