Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 24 2004

Gemeentelijke informatie

Ondergrondse glascontainers in Molenhoek

ondergrondse glascontainers in Molenhoek

De bovengrondse glascontainers bij het winkelcentrum te Molenhoek aan de Prinsenweg zullen binnenkort verwijderd worden !

U kunt uw lege flessen voortaan kwijt in de ondergrondse glascontainers die onlangs geplaatst zijn nabij het parkeerterrein aan de Prinsenweg (achterzijde winkelcentrum).

Vergoeding leerlingenvervoer 2004/2005

Ook voor het schooljaar 2004/2005 kunnen ouders en verzorgers weer een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten van leerlingenvervoer.

Volgens de gemeentelijke verordening leerlingenvervoer kunnen ouders en verzorgers in aanmerking komen voor:

a. gehele of gedeeltelijk vergoeding van het dagelijks vervoer van leerlingen die een school voor basisonderwijs of een speciale school voor basisonderwijs als bedoeld in de Wet op het primair onderwijs, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs als bedoeld in de Wet op het voortgezet onderwijs bezoeken.

b. vergoeding van kosten die zijn verbonden aan het weekeinde- en vakantievervoer.

Voor welk onderwijs?

Zoals de wet het opdraagt wordt in de verordening leerlingenvervoer geen onderscheid gemaakt tussen openbaar en bijzonder onderwijs en eerbiedigt deze de op godsdienst en levensbeschouwing van de ouders berustende keuze van een school. De opzet van de verordening is zodanig dat de leerling in de gelegenheid wordt gesteld op een voor hem passende wijze de school te bereiken.

Welke kosten worden vergoed?

In principe wordt er in de verordening van uitgegaan, dat vergoeding geschiedt op basis van de werkelijke kosten van het openbaar vervoer (abonnementen). Aangepast vervoer (b?. taxi, schoolbus) wordt toegekend of door de gemeente geregeld, indien reizen met openbaar vervoer vanwege de lichamelijke en/of geestelijke toestand van de leerling (ook onder begeleiding) onmogelijk is. Indien de ouders van de leerling zelf voor vervoer zorg dragen is onder bepaalde omstandigheden eveneens een vergoeding mogelijk.

Drempelbedrag en reisafstand.

De verordening stelt een aantal regels die het recht op een tegemoetkoming in de vervoerskosten beperken. Zo zal aan ouders van leerlingen die een school voor basisonderwijs bezoeken en wier gecorrigeerde verzamelinkomen (op te vragen via Belastingdienst door middel van IB 60-formulier)in het peiljaar 2002 meer bedraagt dan 21.150,--, slechts een vergoeding worden verleend voor zover de kosten van het vervoer per leerling een bedrag van 365,50 per schooljaar te boven gaan.

Voorts regelt de verordening dat géén aanspraak op een tegemoetkoming bestaat wanneer de school is gelegen binnen een afstand van 6 km.

Wanneer en hoe aanvragen?

De uiterlijke indieningtermijn voor aanvragen voor het schooljaar 2004/2005 is 18 juni 2004. Latere indiening kan tot gevolg hebben dat de vergoeding pas wordt toegekend voor de periode na datum van ontvangst van de aanvraag door burgemeester en wethouders. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de publieksbalie van het gemeentehuis, tel. 024 - 6969111.

Nieuwe gemeentegids in de maak

In samenwerking met Suurland Wegener zal de gemeente Mook en Middelaar de komende tijd de gemeentegids 2005-2006 samenstellen. Verenigingen en instanties zullen binnenkort worden benaderd door medewerkers van Suurland Wegener met de vraag of de vermelde gegevens nog correct zijn.

Nieuwe lokale organisaties en verenigingen die vermeld willen worden in de gemeentegids kunnen vòòr 1 juli a.s. hun adresgegevens doorgegeven aan de voorlichter van de gemeente Mook en Middelaar, t.a.v. mw. Y. Haaxman, Postbus 200, 6585 ZK Mook.

Bedrijven en overige commerciële instellingen die willen adverteren in de gemeentegids kunnen contact opnemen met Wegener Suurland BV, afd. Klantbetrekkingen, Postbus 9510, 5602 LM Eindhoven, tel. 040-2642111 of fax 040-2410955.

De gemeenteraad heeft besloten..

Tijdens de vergadering op donderdag 27 mei 2004 heeft de gemeenteraad van Mook en Middelaar de volgende besluiten genomen.

Wijziging samenstelling commissie Samenleving

De gemeenteraad heeft besloten tot wijziging van de samenstelling van de commissie Samenleving in verband met ontstane vacatures.

Gemeentelijke kosten C2000

De raad heeft ingestemd met een bijdrage van 0,65 eurocent per inwoner per jaar voor de invoering van het communicatiesysteem C2000 voor brandweer, politie en ambulancehulpverlening

Vaststelling Welstandsnota en wijziging Bouwverordening 1994

De raad heeft de Welstandnota gemeente Mook en Middelaar en wijziging van de Bouwverordening 1994 vastgesteld die per 1 juli 2004 in werking zullen treden.

Notitie inlichtingenplicht in het dualisme

De gemeenteraad heeft ingestemd met de Notitie Inlichtingenplicht in het dualisme gemeente Mook en Middelaar en de Regeling inlichtingenplicht gemeente Mook en Middelaar.

Uitgangspunten ruimtelijke plannen

De raad heeft kennis genomen van de inventarisatie waaruit blijkt, dat meer dan voldoende potentiële woningbouwlocaties (inbreidingslocaties) in de gemeente aanwezig zijn en de prioriteit voor ontwikkeling bepaald op basis van geformuleerde criteria.

Ontwikkeling van centrumplan Mook

De gemeenteraad heeft besloten een projectorganisatie te vormen voor de centrumontwikkeling Mook. Het uitgangspunt is daarbij een haalbaarheidsonderzoek naar de programma-eisen van de Stichting Gemeenschapshuis Mook (de z.g. Pleinvariant). In dit onderzoek zal ook de mogelijkheid bekeken worden het winkelcentrum al dan niet gefaseerd te verplaatsen en de openbare ruimte te herinrichten. De raad heeft hiervoor een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld van 33.268,-. Het initiatiefvoorstel van de DGP werd ingetrokken, omdat de inhoud hiervan in grote lijnen in het aangepaste collegevoorstel was verwoord.

Kademaatregelen Project Zandmaas/Maasroute

Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL)

Ontwerp partiële herziening POL-aanvulling Zandmaas

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij op 18 mei 2004 het ontwerp voor de partiële herziening van de POL-aanvulling Zandmaas voorlopig hebben vastgesteld. De herziening betreft de besluiten over hoogte, ligging en constructie van een aantal kaden rond de woonkernen van Roermond, Venlo en Gennep/Mook en Middelaar, en rond het retentiegebied Lateraalkanaal west. Het ontwerpplan ligt van 1 juni tot en met 28 juni 2004 voor iedereen ter inzage en u kunt hierop schriftelijk reageren.

Waarom een herziening?

Op 1 februari 2002 hebben Provinciale Staten de POL-aanvulling Zandmaas vastgesteld. Dit POL-Zandmaas regelt samen met het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute de hoogwaterbescherming, verbetering van de vaarroute en beperkte natuurontwikkeling op en langs de Noord- en Middenlimburgse Maas. Een wezenlijk onderdeel van het POL-Zandmaas vormen de besluiten over de kaden. Op 9 juli 2003 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State acht van deze kadebesluiten vernietigd. In het ontwerpplan dat nu ter inzage wordt gelegd, zijn de plannen op deze punten herzien. De herziening wordt tevens benut om een aantal andere kadebesluiten aan te passen op grond van voortschrijdend inzicht, ook ter voldoening aan wensen vanuit de omgeving, en naar aanleiding van de technische detailontwerpen. Daarnaast wordt voorzien in een flexibiliteitbepaling ten aanzien van hoogte, constructie en ruimtebeslag van kaden.

Waar kunt u de plannen inzien?

Het ontwerpplan ligt van 1 juni tot en met 28 juni 2004 tijdens de gebruikelijke kantooruren voor iedereen ter inzage in:


- de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10 te Maastricht;


- de gemeentehuizen van Gennep, Heel, Mook en Middelaar, Roermond, en Venlo;


- het kantoor van het Waterschap Peel en Maasvallei, Drie Decembersingel 46 te Venlo;


- het kantoor van het Waterschap Roer en Overmaas, Parklaan 10 te Sittard.

Ook via www.demaaswerken.nl kunt u onder de button 'Plannen en besluiten' het ontwerpplan inzien en downloaden.

Hoe kunt u reageren?

Tot en met 28 juni kan iedereen zijn of haar bedenkingen schriftelijk kenbaar maken. Daarbij kunt u verzoeken om een mondelinge toelichting van uw bedenking.

Reacties dient u te zenden naar:

Gedeputeerde Staten van Limburg, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord, Postbus 5700,

6002 MA Maastricht.

Toelichting tijdens informatiebijeenkomsten

Deze informatiebijeenkomsten worden gehouden op:


- maandag 7 juni 2004 in het gemeenschapshuis Leuke te Beegden;


- dinsdag 8 juni 2004 in zalencentrum De Staay te Venlo-Blerick;


- woensdag 9 juni 2004 in hotel De Kroon te Gennep en


- donderdag 10 juni 2004 in zalencentrum De Velderie te Roermond.

U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het officiële programma begint om 19.30 uur

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 juni j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

... de zienswijze van Vereniging van Eigenaren De Mookerplas niet over te nemen en beleidsplan handhaving regelgeving permanente bewoning recreatiewoningen ongewijzigd voor te leggen aan de raad.

... een bijdrage te verlenen t.b.v. de jubileumkrant 50 jaar Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg

... opdracht te verstrekken voor het uitvoeren van evaluatie van het Diftar huisvuilinzamelingssysteem.

... akkoord te gaan met de aanleg van een faunapassage De Geuldert dit jaar in samenwerking met de gemeente Gennep en Natuurmonumenten.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving

Dinsdag 15 juni 2004, 18.00 uur


- Diverse verordeningen Wet Werk en Bijstand

Commissie Grondgebied

Woensdag 16 juni 2004, 19.30 uur


- Rekening 2003 MARN


- planschadeverzoek de heer en mevrouw Vleugels


- ontwikkelingsvisie Rijksweg/Middelweg


- Handhavingsnota recreatiewoningen

Commissie Begroting en Rekening

Donderdag 17 juni 2004, 19.30 uur


- Quick-scan van begroting 2004 door provincie Limburg


- Tussentijdse Viermaands Rapportage Begroting 2004


- Jaarrekening 2004


- Kadernota begroting 2005-2008

Raadsvergadering

Donderdag 8 juli 2004, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

BOUWEN

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

Past. Fabritiusstraat 14 uitbreiden
woonhuis 4 juni 2004

Bracamonteweg 26 oprichten trailerstalling/carport 4 juni 2004

Bracamonteweg 4 verbouw woonhuis 4 juni 2004

Molenhoek:

Chopinstraat 19 uitbreiden
woonhuis 4 juni 2004

Ringbaan 38
dakkapel 4 juni 2004

De Bongerd 2
dakkapel 4 juni 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Bracamonteweg 14 bijgebouw / serre

Past. Fabritiusstraat 3 erfafscheiding

Bracamonteweg 55 herbouw schuurtje

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 8a Wvg)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken op grond van artikel 4, 1e lid van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 8a Wvg op 1 juni 2004 hebben besloten de raad van de gemeente Mook en Middelaar voor te stellen om op grond van artikel 8 Wvg gronden die zijn gelegen tussen de Rijksweg en de Middelweg te Molenhoek aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De aanwijzing heeft als planologische basis een nog niet ter inzage gelegd ontwerp van een structuurplan of bestemmingsplan. Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de Raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 8 juni 2004 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis te Mook, Raadhuisplein 6. De openingstijden van de balie van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdag van 17.00 uur tot 18.30 uur. Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op 8 juni 2004, zijnde één dag na de publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van acht weken.

Bezwaar en beroep

Tegen het voorstel tot aanwijzing van de gronden waarop de Wvg van toepassing is, staat ingevolge de Algemene wet Bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden binnen 6 weken, ingaande de dag na publicatie van de bekendmaking in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar, Postbus 200 te 6585 ZK Mook.

Er bestaat een mogelijkheid een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond, sector Bestuursrecht, indien u van mening bent dat u een spoedeisend belang hebt bij een beslissing op uw bezwaarschrift.

Zienswijzen

Binnen acht weken dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om voor 1 juli 2004 hun zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan: De raad van de gemeente Mook en Middelaar, Postbus 200 te 6585 ZK Mook. Voor het mondeling naar voren brengen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de heer T. Peters-Sengers, telefoonnummer 024-6969148.

Verkiezingen Europees Parlement op 10 juni 2004

Uitoefening van het kiesrecht door personen die in dienstbetrekking zijn

De burgemeester van Mook en Middelaar herinnert in verband met de op donderdag 10 juni 2004 te houden verkiezing van de leden van het Europees Parlement aan de onderstaande bepalingen van de Kieswet.

Volgens artikel J 10 van de Kieswet is iedere werkgever verplicht te zorgen, dat iedere stemgerechtigde werknemer, die bij hem/haar in dienstbetrekking is, gelegenheid ontvangt om aan de verkiezingen deel te nemen, voor zover hij/zij dat niet buiten zijn werkuren kan doen. Deze verplichting geldt niet ten aanzien van de werknemers, die binnen de voor de stemming bepaalde tijd geen dienst verrichten in een gemeente, waar zij aan de stemming kunnen deelnemen, of in een aangrenzende gemeente. Indien laatstgenoemde werknemers evenwel, om aan de stemming deel te nemen, niet langer dan twee achtereenvolgende uren behoeven te verzuimen, geldt vorengenoemde verplichting van de werkgever wel.

Op grond van artikel Z 9 van de Kieswet wordt de werkgever die de hierboven vermelde, hem/haar opgelegde verplichting niet nakomt, gestraft met hechtenis van ten hoogste veertien dagen of geldboete van de tweede categorie.

Berichttype Ter sprake