Provincie Limburg

Provincie verbetert kruispunt De Pauw in Echt Lagere snelheid, met meer politiecontroles

De Provincie Limburg start na de bouwvak met de reconstructie van het kruispunt N295, Ruytersweg-Hoogstraat (De Pauw) in Echt. Met de aanleg van middengeleiders op de N295 wordt de verkeersveiligheid van vooral overstekende fietsers verbeterd. De totale kosten bedragen 300.000,- waarvan de Provincie de helft voor haar rekening neemt. De gemeente betaalt de andere vijftig procent.

Over de plannen heeft begin april een informatieavond voor bewoners plaatsgevonden. In reactie op de avond is besloten op het kruispunt een maximum snelheid van 50 km/u (is 80 km/u) in te voeren. Hiervoor worden de rijstroken versmald, waardoor de middengeleiders ongeveer zeventig centimeter breder worden. Met behulp van de middengeleiders kunnen fietsers op een veilige manier in twee etappes het kruispunt oversteken. De kern de Slek zal met een ANWB-bord op het kruispunt worden bewegwijzerd. Daarnaast zal er op de N295 tussen de Dorpsstraat en dit kruispunt een inhaalverbod worden ingesteld.

Over deze maatregelen heeft overleg plaats gevonden met de gemeente en de politie. De politie zal regelmatiger snelheidscontroles op het kruispunt uitvoeren. De werkzaamheden starten na de bouwvak, eind augustus, begin september. De werkzaamheden zullen ongeveer acht weken duren, waarbij het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de rijksweg A2.

8-6-2004 14:21