Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving dinsdag 8 juni

Den Helder 08-06-2004 - 15.00 uur

Veelpleger op heterdaad aangehouden en vastgezet

Den Helder, dinsdag 8 juni 2004.

Een 38-jarige man uit Den Helder, die bekend staat als een veelpleger, is gisteren door de rechter-commissaris in Alkmaar in bewaring gesteld.

De verdachte werd op zaterdag 5 juni omstreeks 02.00 uur op heterdaad door de politie aangehouden na een inbraak in een kantoor aan de Drs. F. Bijlweg in Den Helder. Hij had een ruit van het pand met een baksteen ingegooid en daarna twee flatscreens en een toetsenbord meegenomen. De verdachte werd na enig speurwerk, met hulp van een politiehond, in de omgeving aangetroffen. Hij heeft ook op 2 juni op soortgelijke wijze in hetzelfde kantoor ingebroken.

Voorts wordt de man verdacht van een poging tot diefstal met geweld van een tas aan de Wezenstraat op zondag 2 mei 2004. Op woensdag 5 mei werd hij overlopen bij een auto-inbraak aan de Koningdwarsstraat. Daarbij bedreigde hij de eigenaar van de auto en een getuige, waarna hij toen kon ontkomen.

De verdachte liep sinds mei al in een geschorste inbewaringstelling wegens diefstallen uit autos. Nu was er voldoende aanleiding om hem definitief in bewaring te stellen.

Medicijnen kwijt

Den Helder, maandag 7 juni 2004.

Maandagavond is een 23-jarige vrouw haar tas kwijtgeraakt waarin medicijnen zitten. De vrouw heeft in de omgeving van de Jan Verfailleweg en de Bankastraat naar de avondvierdaagse staan kijken en ontdekte vervolgens dat haar tas weg was. In de tas zit het medicijn Prepulsid. Dit is een vloeistof die wordt toegediend bij klachten met de maagklep. Mensen die denken te weten waar de tas is wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Den Helder, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraken

Breezand, maandag 7 juni 2004.

Maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Middenweg in Breezand. De onbekenden zijn binnengekomen door een openstaand raam. Er zijn onder andere een tas en sieraden weggenomen.

Den Helder, maandag 7 juni 2004.

Maandag is er ingebroken in een woning aan de Zanddijk in Den Helder waarbij een portemonnee en sieraden zijn weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit van de badkamer te forceren.

Verkeerscontroles

Slootdorp, maandag 7 juni 2004.

Maandagmiddag zijn vier automobilisten bekeurd tijdens een snelheidscontrole langs de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. De hoogste snelheid was 107 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. De controle was van 13.30 uur tot 14.30 uur.

Den Helder, maandag 7 juni 2004.
Maandagavond is er een verkeerscontrole geweest langs de Rijksweg in Den Helder. Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven: vier voor automobilisten zonder gordel en twee voor bestuurders die niet handsfree aan het bellen waren tijdens het rijden.