Multikabel


Digitale televisie nog aantrekkelijker voor huishoudens in Noord-Holland
08 juni 2004

Multikabel en Irdeto Access sluiten samenwerkingsovereenkomst

8 juni 2004, Alkmaar / Hoofddorp N.V. Multikabel, leverancier van media- en communicatiediensten in en buiten Noord-Holland, en Irdeto Access, leverancier van contentbeveiligingssystemen en onderdeel van de multinationale mediagroep Naspers (NASDAQ: NPSN and JSE: NPN), zijn een meerjarige overeenkomst aangegaan voor het gebruik van Irdeto Access coderingstechnologie voor abonneetelevisie en daaraan gekoppelde diensten. Door de samenwerking kunnen huishoudens in het verzorgingsgebied van Multikabel vanaf nu een digitaal startpakket en een digitale ontvanger, geintegreerd met Irdeto Access technologie, en gewoon in de winkel aanschaffen. De digitale ontvanger geleverd door drie andere partijven, biedt de hoogst mogelijke beeld- en geluidskwaliteit welke momenteel beschikbaar is voor de consument voor een aantrekkelijke prijs.

Nico Rijkhoff, Marketing Manager van Multikabel: 'We zijn erg verheugd met de overeenkomst met Irdeto Access. Onze klanten hebben straks als een van de eerste in Nederland de mogelijkheid om in de winkel een digitaal televisiepakket aan te schaffen en kunnen het vervolgens zelf direct thuis aansluiten. Onze doelstelling is het leveren van het hoogst mogelijke kwaliteit- en serviceniveau aan onze klanten en op het gebied van digitale televisie helpt Irdeto Access ons hierbij door de content te beveiligen. Samen met Irdeto Access maken we het de consument zo makkelijk mogelijk om digitale televisie aan te schaffen en direct te gebruiken.'

De vraag naar kwalitatief hoogwaardig beeld en geluid neemt toe en wordt met name veroorzaakt door de stijgende verkoop van breedbeeld televisies, thuis bioscoop systemen en dvds. De omschakeling van analoge naar digitale televisie- en radiosignalen blijkt sterk bij te dragen aan het besluit van de consument om beeldschermen en analoge ontvangers te vernieuwen voor flatscreens en digitale ontvangers.

Binnen deze overeenkomst levert Irdeto Access een door haar ontwikkeld contentbeveiligingssysteem, Irdeto PIsys genaamd. Irdeto PIsys is een modulair toegangscontrolesysteem geschikt voor grote aantallen abonnees dat Multikabel de mogelijkheid geeft om haar televisieaanbod beveiligd bij haar abonnees af te leveren via de kabel. Irdeto Access is gekozen als leverancier omdat het in staat is een state-of-the-art produkt te leveren dat voldoet aan de technische en contractuele randvoorwaarden die nodig zijn om een horizontaal marktmodel mogelijk te maken. De technologie van Irdeto Access voor het beveiligen van digitale televisie content is geïntegreerd in de nieuwe digitale ontvangers die speciaal voor de kabel zijn ontwikkeld door Panasonic, Philips en Nokia.

Volgens Graham Kill, directeur van Irdeto Access, zal deze nieuwe vorm van digitale televisieaanbod, het horizontaal marktmodel, de standaard worden in een belangrijk deel van Europa: 'Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Multikabel, als aanbieder van televisiediensten in Noord-Holland, voordeel zal opleveren voor zowel de consument als voor beide bedrijven. Het gezamenlijk aanbod van Multikabel en Irdeto Access weerspiegelt de praktische en flexibele aanpak die onze beide bedrijven nastreven. Wij zijn derhalve verheugd om samen met Multikabel de televisiekijker in Noord-Holland te voorzien van hoogstaande digitale televisietechnologie.'