Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 8 juni 2004

(

Rijnsburg Auto weg na woninginbraak
In een woning aan de Kamerlingh Onnesstraat is in de avond van maandag 7 juni en de nacht van dinsdag 8 juni ingebroken. Men kwam de woning binnen door middel van het boren van een gat ter hoogte van het slot van de achterdeur. In de woning werd de autosleutel gevonden waarna men er naast een laptop, een videocamera en audio-apparatuur er ook met de auto, een Ford Mondeo, van de bewoners er vandoor. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Lekkerkerk Verkeersongeval
Op dinsdag 8 juni even na 13.00 uur vond op de kruising Provincialeweg N210/Kerkweg (De Loet) een verkeersongeval plaats tussen twee personenauto's. Een 24-jarige automobiliste uit Ouderkerk a/d Ijssel reed vanaf de Kerkweg de kruising op in de richting van Schoonhoven. Op dat moment reed een 20-jarige automobilist uit Schoonhoven met nog vier inzittenden op de N210 vanuit de richting Schoonhoven. Een aanrijding op de kruising was het gevolg, waarbij de bestuurster uit Ouderkerk a/d Ijssel en een 49-jarige inzittende, eveneens uit Ouderkerk a/d Ijssel, bekneld raakten. De brandweer heeft de inzittenden uit de auto gehaald. Een trauma-helicopter heeft ter plaatse assistentie verleend. De twee inzittenden van deze auto werden met onbekend letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Een 18-jarige vrouw uit Schoonhoven van de andere auto werd met onder meer beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda. De vier anderen uit deze auto liepen lichte verwondingen op. De kruising is enige tijd afgesloten geweest. Verkeer in de richting van Krimpen aan de Ijssel was vanuit deze richting niet mogelijk. Het verkeer in de richting van Schoonhoven werd omgeleid via een parallelweg. De verkeersdienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval. De voertuigen werden weggesleept.

Haastrecht Controle autogordels
De politie heeft op maandag 7 juni op de Provincialeweg West een roodlicht controle gehouden. Er werd van 08.00 tot 08.30 uur gecontroleerd. In totaal werden er elf bekeuringen uitgeschreven. Later op de dag volgde op de Bredeweg, ter hoogte van zwembad 'De Loet', een gordelcontrole. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --