Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


8 juni 2004


Voorst- politie gebruikt pepperspray bij onenigheid over aanrijding.
De politie heeft maandagavond op de Rijksstraatweg pepperspray moeten gebruiken toen een bemiddeling bij een aanrijding anders uitliep dan verwacht. Een 33-jarige man uit Brummen en een 40-jarige man uit Enschede zijn aangehouden.


Agenten waren rond 20.15 uur naar een aanrijding met materiele schade gestuurd, waarbij de veroorzaker, de man uit Brummen was weggelopen naar een horecagelegenheid. Toen de agenten arriveerden werd al snel duidelijk wat er was voorgevallen en één van de agenten ging naar de veroorzaker, terwijl zijn collega buiten een getuigenverklaring opnam.


Het vermoeden bestond, dat de verdachte al vóór de aanrijding had gedronken en de man werd aangesproken en medegedeeld, dat hij mee moest naar het politiebureau voor een verder onderzoek. Hij weigerde dit en in afwachting van assistentie besloot de agent buiten te wachten. Even nadien kwam de bestuurder toch naar buiten maar bleek nogal onvast ter been.


Toen de man de rijbaan opstapte en de agent hem tegen het langsrazende verkeer wilde beschermen en daartoe vastpakte, rukte de man zich los en begon te schreeuwen.
Om aan de levensgevaarlijke situatie een eind te maken pakte de agent hem weer vast, maar op dat tumult kwamen bezoekers van de plaatselijke horecagelegenheid naar buiten en begonnen zich met het gebeuren te bemoeien.


De situatie werd zo dreigend, dat de politie pepperspray gebruikte om de verdachte aan te houden en daarmee de situatie onder controle te krijgen. Inmiddels was ook zijn vriend, de man uit Enschede gepepperd omdat hij de verdachte kennelijk wilde ontzetten. De verdachten zijn met behulp van gearriveerde agenten aangehouden en voor onderzoek in Doetinchem ingesloten. De beide agenten liepen schaafwonden en kneuzingen op aan het gebeuren.


Gorssel - Insluiping in woning.

Op zondagochtend 6 juni 2004 vond er een insluiping plaats in een woning aan de Roskamweg.
De toegang werd verschaft via de niet afgesloten achterdeur. Ontvreemd werd een portefeuille, inhoudende o.a. een rijbewijs, pinpassen en een geldbedrag. Met één pas werd al snel een geldbedrag gepind bij een bank aan de Hoofdstraat. Vervolgens werd de pas diezelfde dag gebruikt om voor een groot bedrag boodschappen te doen elders in het land. De politie heeft het vermoeden, dat de verdachten uit het westen van het land via de A1 naar Gorssel zijn gekomen en hier hun slag hebben geslagen.


Twello - Inbraak bedrijf.

In de nacht van maandag op dinsdag vond er een inbraak plaats in een bedrijf op het industrieterrein Engelenburg.
De toegang werd verschaft door het vernielen van twee ruiten.
Ontvreemd werden een beamer, flatscreen en een pc.


Zutphen- winkeldiefstal.

Op maandag omstreeks 14.40 uur werd een 45-jarige vrouw op heterdaad betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan de Jan Vermeerstraat.
De vrouw wilde twee blikken bier, een pakje shag, batterijen en een pak koffie meenemen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal heengezonden.


Twello- vernieling auto's.

Drie eigenaren van auto's hebben aangifte van vernieling gedaan. Op zondag troffen zij hun mobiel met krasschade aan. De politie stelt inmiddels een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --