Politie Zaanstreek-waterland


KROMMENIE


Vermissing

Bij de politie werd aangifte gedaan van de vermissing van een 36-jarige vrouw uit Krommenie. De vrouw woont in een complex voor beschermd wonen aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie en is onder psychiatrische behandeling. De vrouw heeft op maandag 7 juni omstreeks 10.00 uur haar woning verlaten. Vervolgens kwam zij op een aantal afspraken later die dag niet opdagen en is verder niets meer van haar vernomen.

De vrouw is genaamd Anna Maria Smeraglia (roepnaam Annemarie). Het betreft een vrouw met een lichtgetinte huidskleur, Zuid-europees uiterlijk met zwart lang haar, ongeveer 1.65 m lang, een gezet postuur en een onverzorgd uiterlijk. Verder is zij slecht ter been. De vrouw droeg een geel fleece vest, donkere lang broek bruin tas en laarsjes.

Er zijn aanwijzingen dat zij maandag rond 12.00 uur in Amsterdam op het Stationsplein/ Damrak is geweest.

Een ieder die deze vrouw meent te hebben gezien wordt verzocht te bellen met het wijkteam Krommenie via 0900-8844.

(Twee foto's van Annemarie Smeraglia zijn bijgevoegd)

ZAANDAM
Aanpak overlast voetgangersgebied Drielse Wetering en Koningsdiep
De politie gaat in samenwerking met de stadswachten de overlast van fietsers en bromfietsers in het voetgangersgebied rondom winkelcentrum het Kalf en het Koningsdiep aanpakken. In eerste instantie zullen overtreders worden gewaarschuwd. Vanaf 21 juni kunnen zij rekenen op een boete van E 25,00 voor fietsers en E 40,00 voor bromfietsers.
De overlast in het voetgangersgebied werd aangekaart in het wijkoverleg en kwam ook naar voren in de onlangs uitgevoerde 'wijkschouw'.

05:37 08-JUN-04
loc.: PURMEREND, BASISVEENSTRAAT

Inbraak in woning

Terwijl de bewoners sliepen zijn in de nacht van maandag op dinsdag bij een inbraak in een woning onder andere een mobiele telefoon, geld, een videocamera, sieraden en een paar rijlaarzen weggenomen. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren.

14:10 07-JUN-04
loc.: PURMEREND, WAGENWEG

Man gewond bij val van boot

Een 80-jarige man uit Amsterdam liep een hoofdwond op toen hij van zijn boot wilde afstappen. Omdat deze wat heen en weer schommelde wilde hij springen, maar sprong mis en kwam vervelend terecht. De man is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

17:07 07-JUN-04
loc.: PURMEREND, CANBERRASTRAAT

Man gewond na val met fiets

Een 19-jarige man uit Ilpendam fietste over straat en verklaarde dat hij remde omdat er een tegenligger op zijn weghelft reed. Tijdens het remmen sloeg hij over de kop. Hij liep daarbij knie- en armletsel op en is per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

21:45 07-JUN-04
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Mishandeling buschauffeur

Melding van een vechtpartij in een bus die voor het bureau stond. Bleek dat de chauffeur (49-jarige man uit Purmerend) was geslagen door twee personen die al in de hal van het bureau zaten. Daar werden zij aangehouden (een 17-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden uit Purmerend).
Er was een conflict ontstaan tussen de chauffeur en de vrouw. De chauffeur pakte de vrouw vast en zij begon te slaan. De andere verdachte kwam haar helpen en heeft ook enkele keren geslagen. De chauffeur had een bebloede lip en tevens was een tand afgebroken.

21:55 07-JUN-04
loc.: ZAANDAM, POELENBURG

Man valt met fiets op busbrug

Een 33-jarige man uit Veendam reed met zijn fiets over de bussluis en kwam ten val. Hij liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht op en is overgebracht naar het OLVG in Amsterdam.


Verkeershandhaving

R. de Haan
Telefoon (075) 687 40 80
Mob. 06 53597597
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-080604


19:00-23:00 07-JUNI-04
Zaandam

Verkeerscontrole

Op de Vincent van Goghweg in Zaandam is een algemene verkeerscontrole gehouden, waarbij gecontroleerd werd op snelheid, gordel en alcoholgebruik.
Acht bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50km/h. Een bestuurder presteerde het zelfs om 93 km/h te rijden. Daarnaast werden drie-enveertig blaastesten afgenomen van bestuurders. Een bestuurder had teveel gedronken. Hij blies 350 ug/l h.

13:00-16:00 07-JUNI-04
Zaandam

Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg Zaandam Castricum is een snelheidscontrole gehouden. Van de veertienhonderd bestuurders reden 8,5% sneller dan de toegestane snelheid van 70km/h.
Een bestuurders reed 150km/h. Hij zal zich mogen gaan verantwoorden bij de Officier van Justitie.
Indien betrokkene was staande gehouden was ter plaatse het rijbewijs ingevorderd. Nu loopt hij de kans dat dit in een later stadium alsnog zal gebeuren.

---- --