Dienstenbond CNV

CAO ETD is met een half jaar verlengd
08-06-2004

Op 7 juni 2004 hebben werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers een akkoord bereikt over verlenging van de CAO Elektrotechnische Detailhandel met een half jaar tot 1 januari 2005. In de tussentijd wordt gezamenlijk gewerkt aan een vernieuwing van de CAO.

De voorstellen waar CNV Dienstenbond de onderhandelingen mee is ingegaan kent u. Deze zijn u 29 april 2004 toegestuurd. Vanuit werkgeverskant lag er ook een wensenlijstje. U moet hierbij denken aan verruiming van de werkweek van 38 naar bijvoorbeeld 40 uur, aanpassen van toeslagen, aanpassing van het salaris gedurende het eerste jaar van ziekte.

De voorstellen van partijen liggen nogal uiteen. Er is daarom door partijen gekozen voor een verlenging van de huidige CAO met een half jaar. De tussenliggende periode wordt benut om te bezien in hoeverre de CAO-afspraken, waarvan een aantal al jaren op dezelfde wijze in de CAO staan, nog passend zijn vandaag de dag.

Uiteraard mag u erop vertrouwen dat wij de belangen van u als werknemer hierbij niet uit het oog verliezen en eventuele wijzigingen altijd eerst aan u voorleggen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder, Karin Baelemans. Telefoon (040)2116674 of email k.baelemans@cnvdibo.nl

Wilt u meer informatie over het voorjaarsoverleg, kijk dan op www.cnv.nl