GroenLinks Tweede-Kamerfractie 8 juni 2004 17:50 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nieuwe inzichten over Waddenzee

( 8 juni 2004)

Kamervraag
Vragen van het lid Duyvendak (GroenLinks) aan de minister van VROM over de besluitvorming over gaswinning in de Waddenzee


1. Klopt het bericht dat de meest betrokken ministers binnen het kabinet het eens zijn geworden dat gaswinning in de Waddenzee moet worden toegestaan?


2. Klopt het dat RIKZ en Alterra ­ zoals toegezegd aan de natuur- en milieuorganisaties in een bestuurlijk overleg met de ministeries van VROM, LNV en EZ op 13 mei jl. ­ recentelijk opdracht hebben gekregen van het ministerie van LNV om een 'update' te maken van alle sinds 1999 beschikbaar gekomen nieuwe informatie over de effecten van gaswinning, om op basis daarvan te kunnen bepalen of de onzekerheden en twijfel thans in voldoende mate zijn weggenomen? Zo ja, mag hieruit geconcludeerd worden dat de commissie Meijer een dergelijke 'update' niet heeft gemaakt?


3. Wanneer zijn de resultaten van deze 'update' van Alterra en RIKZ beschikbaar en bent u bereid deze terstond naar de Kamer te sturen?


4. Bent u bereid met het kabinetsbesluit over gaswinning in de Waddenzee te wachten totdat de "update" is uitgebracht, zodat de resultaten hiervan kunnen worden meegenomen in het kabinetsbesluit?


5. Kunt u aangeven op welke wijze de resultaten van de 'update' van RIKZ en Alterra zullen worden meegenomen in de besluitvorming van het kabinet, aangezien de besluitvorming klaarblijkelijk (zie vraag 1) al in een vergevorderd stadium is?


6. Bent u bereid deze vragen met spoed, bij voorkeur binnen een week, te beantwoorden?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -