Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 8 juni 2004

(

Leiden Valse aangifte beroving mobiel
De politie heeft op dinsdag 8 juni een 40-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. Op vrijdag 7 mei jl. werd door man aangifte gedaan van een beroving van zijn GSM. De beroving zou hebben plaatsgevonden in de Haarlemmerstraat.
Twee jongens passeerden op een bromfiets de bellende aangever. Zij gristen de telefoon uit zijn hand. De politie stelde een onderzoek in naar de daders van deze beroving en kwam tot de conclusie dat het verhaal van de aangever op details niet klopte en uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat de aangever na de beroving nog steeds in het bezit bleek van de "gestolen" telefoon.
Nadat de man hierop was aangesproken verklaarde hij dat niet zijn telefoon maar die van zijn partner was gestolen. Ook deze verklaring werd nagetrokken en op 8 juni werd aangever aangehouden voor het doen van valse aangifte en het oplichten van de verzekerings-maatschappij. De Leidenaar heeft verklaard het hele verhaal van de beroving te hebben verzonnen om zo aan een nieuwe GSM te komen.
Naast het proces-verbaal voor het doen van een valse aangifte en valsheid in geschrifte, zal de politie alle gemaakte onderzoekskosten op de Leidenaar proberen te verhalen. De, van de verzekering verkregen nieuwe telefoon, is in beslaggenomen en wordt aan de verzekeringsmaatschappij teruggegeven.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --