Provimi Groep

Provimi neemt wederom onderneming in Bulgarije over

Parijs/Rotterdam, 8 juni 2004

De Provimi Groep (genoteerd op de "Premier Marché" van Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag aan dat zij het bedrijf Rusteco Protein in het noordoosten van Bulgarije heeft overgenomen. Met deze acquisitie breidt Provimi haar aanwezigheid in Bulgarije verder uit, wat goed past in haar strategie voor de groeimarkt Centraal en Oost Europa.

Rusteco Protein produceert compleet voer en is gevestigd in het hart van het graangebied van Bulgarije. Het bedrijf neemt 25 mensen in dienst en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 43.000 ton. Na de overname zal de naam Rusteco Protein worden gewijzigd in Provimi Dobrich JSC.

Provimi heeft reeds verschillende bedrijven in Bulgarije, met in totaal 183 werknemers en zes fabrieken, die strategisch over het land zijn gespreid en compleet voer en concentraten voor allerlei diersoorten produceren. Daarnaast heeft Provimi een 25% belang in het Bulgaarse Provimi Zara. Op basis van Compleet Voer Equivalenten, is Provimi marktleider in Bulgarije. Provimi ziet Bulgarije als een strategische basis van waaruit kan worden uitbereid naar andere delen van de regio.

In 2003 behaalde Provimi een omzet van EUR 16,9 miljoen in Bulgarije.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft meer dan 8000 mensen in dienst en realiseerde in 2003 een omzet van meer dan EUR 1,5 miljard. Provimi beschikt over 100 productiecentra in 28 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi fabriceert producten en biedt technische ondersteuning voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak Floor van Maaren Tel: + (31) 10 423 96 33, of Citigate First Financial
+ (31) 6 511 23 766 Tel: + (31) 20 575 4078

Dit persbericht kan worden opgevraagd bij het hoofdkantoor van Provimi en kan worden gedownload van de website van de groep: www.provimi.com


---- --