Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe breidt Intelligent Document Platform uit met nieuwe serversoftware

Nieuwe Adobe LiveCycle software zorgt voor een veilige en betrouwbare toegang tot bedrijfsinformatie

Amsterdam, 8 juni 2004 - Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE) heeft vandaag bekend gemaakt dat het Intelligent Document Platform is uitgebreid met nieuwe software. Deze software biedt nieuwe technologieën op het gebied van documentservices en zorgt ervoor dat bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren. De nieuwe serversoftware Adobeâ LiveCycleä- levert documentservices voor het integreren van handmatige processen in bedrijfsapplicaties. Klanten kunnen nu hun bedrijfskritieke vraagstukken aanpakken, zoals het verbeteren van de communicatie met de klant, het vergroten van de interne operationele efficiëntie en het helpen van klanten bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Het Adobe Intelligent Platform omvat de complete documentlevenscyclus van bedrijven. Het platform bestaat uit drie componenten: het intelligente document, documentservices en de universele client. Intelligente documenten combineren de kracht van XML en bedrijfslogica met PDF. Door gebruik te maken van documentservices kan informatie van en naar back-end systemen verplaatst worden. Adobe s documentservices genereert documenten en biedt collaboration, procesmanagement, documentbeveiliging en beheerfunctionaliteiten voor het integreren van intelligente documenten met bedrijfsapplicaties. Tot slot zorgt de universele client -de Adobe Readerâ- voor de interactie tussen mensen en intelligente documenten, zowel binnen als buiten de firewall.

Er vindt een grote verandering plaats als het gaat om de kosten die verbonden zijn aan de gehele levenscyclus van documenten en andere content in ondernemingen. Tegelijkertijd zijn organisaties aan het bekijken hoe zij meer kunnen halen uit hun bedrijfssystemen, aldus Andy Warzecha van de META Group.

Met het Intelligent Document Platform maakt Adobe optimaal gebruik van de miljoenen gedistribueerde exemplaren van Adobe Reader. Het platform levert een serie diensten op infrastructuurniveau en zorgt ervoor dat documenten hun gebruikelijke statische aard ontstijgen. Op deze manier hebben bedrijven een beter strategisch inzicht in hoe documenten op de meest voordelige manier kunnen worden ingezet in bedrijfsprocessen.

IBM en Adobe delen dezelfde visie als het gaat om klanten de mogelijkheid te bieden om informatie te verplaatsten, toegankelijk te maken en te gebruiken in het hedendaagse on demand bedrijfsklimaat, zegt John Swainson, IBM General Manager. Adobe s Intelligent Document Platform maakt gebruik van krachtige PDF en XML functionaliteit om essentiële informatie uit documenten te halen die niet aanwezig is in de bedrijfssystemen of op papier staan. Adobe s documentservices draaien op IBM middleware en stellen on demand bedrijven in staat om documenten die belangrijk zijn voor strategische bedrijfsprocessen te integreren en meer uit hun bedrijfssystemen te halen.

Adobe kondigt ook twee nieuwe documentservices aan (zie afzonderlijk persbericht) die via Adobe LiveCycle software beschikbaar zijn. De nieuwe services hebben betrekking op procesmanagement en documentcontrole en -beveiliging. De procesmanagement documentservice biedt klanten de mogelijkheid om te ontwerpen, initiëren en modificeren en biedt mensen toegang tot zowel off- als online processen. Met de documentbeveiliging en controle documentservice hebben bedrijven continue documentbeveiliging en is er een betere en veilige communicatie binnen de gehele organisatie.

Adobe LiveCycle
Adobe LiveCycle sofware is gebouwd op een reguliere serverarchitectuur en gebaseerd op Java 2 Enteprise Edition en XML. De software biedt eenvoudige integratie met bedrijfsinfrastructuren door het leveren van Java APIs. Bovendien biedt het ondersteuning aan webservices protocollen. Adobe LiveCycle is geschikt voor IBM s WebSphere en kan ingezet worden op JBoss. Ondersteuning is gepland voor BEA WebLogic in de eerste helft van 2005. De servers draaien op IBM AIX (geoptimaliseerd), Microsoft Windows Server, Red Hat Linux, Sun Solaris® en HP-UX. Ondersteuning voor het Novell SUSE® LINUX platform is gepland voor de eerste helft in 2005. Omdat Adobe LiveCycle industriestandaards zoals XML en webservices ondersteunt, kunnen klanten Adobe s documentservices gebruiken in Service Oriented Architectures (SOA).

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe LiveCycle is per direct leverbaar. De software kan verkregen worden als afzonderlijk product, CPU of per gebruiker (zie www.adobe.com/enterprise voor meer details).

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1.2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com .

© 2004 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Reader and LiveCycle are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. IBM, AIX and WebSphere are trademarks of International Business Machines Corporation in the United States and/or other countries. Linux is a registered trademark of Linus Torvalds. Microsoft and Windows are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Novell is a registered trademark in the United States and other countries. SUSE is a registered trademark of SUSE LINUX AG. Red Hat is a trademark or registered trademark of Red Hat, Inc. in the United States and other countries. Sun and Solaris are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com