Gemeente Uithoorn

In zijn vergadering van dinsdag 1 juni heeft het college van
* de verkenningsnotitie milieubeleidsplan 2005-2008 voor kennisgeving aan te nemen;

* de klokkenluidersregeling vast te stellen conform voorbeeldregeling van het Commissie van Advies onder gelijktijdige intrekking van de regeling Klokkenluiders Uithoorn 2002 zoals vastgesteld in de vergadering van 3 juni 2003;
* in te stemmen met de concept reactie op de op het ontwerpbestemmingsplan `Bedrijventerrein Uithoorn 1995-derde herziening' ingediende zienswijze;

* voor het project Wonen Plus Welzijn 2003 aan het AMW Amstelland de aanvullende subsidie vast te stellen op EUR19.424,-- ;
* akkoord te gaan met de voordracht van de bestuurscommissie en de heer de Jong te benoemen als lid van de bestuurscommissie openbaar onderwijs Uithoorn

RAADSBESLUITEN

In zijn vergadering van donderdag 3 juni heeft de gemeenteraad o.a. de volgende besluiten genomen:


* Kennis te nemen van de startnotitie Milieubeleidsplan 2005-2008;
- in te stemmen met de speerpunten uit de start-notitie.
* In te stemmen met de jaarrekening 2003 en de begroting 2005 van de

Amstelland en de Meerlanden;

- het terug te ontvangen bedrag over 2002/2003 ad EUR 11.449 toe te voegen aan de stelpost nieuw beleid.

* De "Inspraakverordening Uithoorn 2004" vast te stellen Deze verordening treedt zes weken na de dag van bekendmaking (dus op 22 juli 2004) in werking De Ïnspraakverordening Uithoorn 1998 wordt zes weken na de dag van bekendmaking van de Inspraakverordening Uithoorn 2004 ingetrokken. De op de datum van inwerkingtreding lopende inspraakprocedures worden voortgezet overeenkomstig de eerdere besluiten die over die procedures zijn genomen. Op die procedures is deze verordening niet van toepassing.

* In beginsel in te stemmen met de uitbreiding van de samenwerking op het gebied van Sociale zaken tussen de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn.
Een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van EUR 20.000, - voor de beoogde samenwerking Sociale zaken tussen Uithoorn en Aalsmeer, en dit krediet te dekken uit de post Onvoorziene uitgaven (zonder structurele doorwerking).

* In te stemmen met een tijdelijke uitbreiding van de formatie voor directievoering (4 uur), opbouwwerk (12 uur) en (ambulant) jongerenwerk ten behoeve van Stichting De Visser De hieraan verbonden éénmalige lasten in 2004 ad EUR 27.500 ten laste te brengen van de resterende middelen buurtbeheer over 2002 en de benodigde middelen voor 2005 en 2006 (jaarlijks EUR 62.000) beschikbaar te stellen bij de afweging van de prioriteiten voor de begroting 2005; aan deze uitbreiding de voorwaarden te verbinden, zoals opgenomen in het raadsvoorstel, en in te stemmen met de hoofdlijnen van het plan van aanpak.

* Het door de eigenaresse van Boterdijk 185 te De Kwakel, ingediende verzoek om vergoeding van planschade ex artikel 49 WRO af te wijzen

* Kostenverhaalbesluit Legmeer-West

1. Algemeen
a. het gebied waarbinnen de onroerende zaken zijn gelegen die worden gebaat als gevolg van de door of met medewerking van de gemeente te treffen voorzieningen van openbaar nut ten behoeve van het bestemmingsplan Legmeer West 2004, aan te duiden overeenkomstig de bij dit besluit behorende en gewaarmerkte kaart. b. dat de voorzieningen als bedoeld onder a. in ieder geval de volgende werken omvatten:

- het verwerven dan wel het beschikbaar stellen van de ondergrond van de aan te
leggen voorzieningen van openbaar nut;

- het aanleggen van wegen;

- het aanleggen van riolering;

- het realiseren van kunstwerken zoals bruggen en duikers;
- het aanleggen van groenvoorzieningen;
- het aanleggen van openbare verlichting;
- het aanleggen van een ecologische zone;
- het aanleggen van watervoorzieningen.
2. Kostenverhaal via exploitatieovereenkomst het verhaal van kosten van de door of met medewerking van de gemeente aan te leggen voorzieningen van openbaar nut, ingeval het onroerende zaken betreft die in eigendom zijn van derden, in voorkomende gevallen te doen plaatsvinden op basis van een overeenkomst zoals bedoeld in artikel 7 van de Exploitatieverordening gemeente Uithoorn 2003, met de eigenaar of rechthebbende van een onroerende zaak zoals opgenomen in het onder artikel 1.a. genoemd exploitatiegebied.
dat de kosten c.q. opbrengsten verband houdende met de aanleg van de onder artikel 1.b. genoemde voorzieningen van openbaar nut worden opgenomen in de door de gemeenteraad nog vast te stellen gewaarmerkte kostenbegroting, zulks onder het voorbehoud van eventuele latere herzieningen van voornoemde begroting, overeenkomstig het gestelde in de artikelen 5 en 6 van de Exploitatieverordening gemeente Uithoorn 2003;
3. Kostenverhaal via baatbelasting
dat het verhaal van kosten van de door of met medewerking van de gemeente aan te leggen voorzieningen van openbaar nut, indien die kosten niet bij een overeenkomst aan de gemeente zijn of worden voldaan, zal plaatsvinden via de heffing van een baatbelasting, die zal worden opgelegd aan de genothebbende krachtens eigendom, bezit of beperkt recht van de onroerende zaken zoals opgenomen in het onder artikel 1.a. genoemde gebied.
de mate waarin de kosten van de onder artikel 1.b. genoemde voorzieningen van openbaar nut via een baatbelasting zullen worden verhaald, vast te stellen op 100 % van de kosten van de nog vast te stellen kostenbegroting, zulks onder de bij de latere baatbelastingverordening vast te stellen regels met betrekking tot onder meer de definitieve omvang en verdeling van die kosten naar rato van de verkregen of te verkrijgen baat over de in het onder artikel 1.a. genoemde gebied gelegen onroerende zaken.
4.Bekendmaking besluit
de inhoud van dit besluit, dat kan worden aangehaald als Kostenverhaalsbesluit Bestemmingsplan Legmeer West 2004, bekend te maken overeenkomstig artikel 139 Gemeentewet.
* Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de tarieventabel behorende bij de verordening op de heffing en de invordering van algemene rechten 2004.
De volgende onderdelen van de tarieventabel behorende bij de Algemene rechtenverordening Uithoorn 2004 worden als volgt gewijzigd:
Artikel 1.
Aan Hoofdstuk 13 wordt toegevoegd:
13.2 Alcoholische drank schenken.
Artikel 2.
Aan hoofdstuk 20 worden toegevoegd:
20.6.9 Feest muziek en wedstrijd e.d.
20.6.10 Optochten
20.6.11 Feesten
20.6.12 Overige geluidhinder
20.6.13 Collectevergunning
20.6.14 Standplaatsvergunning
20.6.15 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 20.6.16 Ontsierende, hinderlijke of gevaarlijke reclames e.d. 20.6.17 Snuffelmarkten
20.6.18.1 Kleinschalig evenement
20.6.18.2 Grootschalig evenement (a)
20.6.18.3 Grootschalig evenement (b)
20.6.18.4 Teruggaaf
Artikel 3.
Deze verordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking.
In afwijking van het eerste lid is de datum van ingang van de heffing 1 juli 2004.
Deze verordening kan worden aangehaald als "eerste wijzigingsverordening Algemene
rechtenverordening Uithoorn 2004.

* Een signaal naar het Rijk af te geven dat Uithoorn tegen de verhoging van de leges is door:

- een brief te sturen naar minister Verdonk
- verzoeken tot betaling van de leges voorlopig te bekostigen uit de Bijzondere Bijstand;

- het college te verzoeken de gemeenteraad tijdig in kennis te stellen als betaling -vanuit de Bijzondere Bijstand niet meer mogelijk is, zodat naar een andere oplossing gezocht kan worden.